Stanica Pilgramgasse na liniji U4 ponovo radi

01.02.2020

Bečki metro U4 prevozi putnike više od 40 godina, a posle godinu dana rekonstrukcije vozovi će ponovo će stajati na stanici Pilgramgasse.

(c) Wiener Linien _ Facebook

Od juče 31. januara 2020. godine vozovi podzemne linije U4 u Beču ponovo će stajati na stanici  Pilgramgasse, u oba smera. Stanica je u potpunosti bila zatvorena čitavih godinu dana zbog  rekonstrukcije  i radova na produženju linije U2.
Istorijska zgrada Ota Vagnera bila je potpuno zatvorena godinu dana zbog građevinskih radova. Ipak, ograničenja u kretanju i pristupačnosti putnika  bez barijera , zbog daljih radova, nastaviće se još neko vreme, jer se produženje metro linije U2 na jug, vodi preko stanice Pilgramgasse koja će zapravo postati raskrsnica.

Od 2027. godine bečki metro U2 bi trebalo da vozi  do Matzleinsdorfer Platz-a, a od 2029. godine u Wienerberg.

POGLEDAJTE VIDEO: 

 

Za sada nema liftova na U4 stanici

Kao što je objavio Wiener Linien, liftovi se mogu ponovo postavljati tek nakon završetka kopletnih radova. Zbog toga će pristupačnost biti značajno ograničena u narednim godinama. Do stanice se može doći stepenicama kroz zgradu Otto Wagner.

Zbog postepenog nagiba rampe i do deset procenata, korisnicima invalidskih kolica i dalje će biti teško da savladaju ulaz i izlaz iz stanice. To uopšte neće biti moguće na platformi prema Heiligenstadt- u, za koju je tamo izgrađen stepenišni toranj.

Da bi informisali putnike o ograničenjima, servisno osoblje će davati objašnjenja kako je najlakše kretati se stanicom.

 

40 godina „zelene linije“

Bečki metro U4 prevozi putnike više od 40 godina, od kad je 1978. godine  prvi put pušten u saobraćaj  i  to samo  od Heiligenstadt-a do Karlsplatz-a. Danas je linija U4 dužine 16,5 kilometara i treća najduža metro  linija u Beču.


(c) Wiener Linien

Bečki metro U4 prevozi svoje putnike kroz ukupno 20 stanica, i to  od Karl-Mark-Hof-a u Heiligenstadt-u do kapija zoološkog vrta (Lainzer Tiergarten) u Hutteldorf-u. Takozvana „zelena linija“  ne predstavljaju samo boju metro linije, već ima  i posebno značenje jer se neki od najlepših parkova i zelenih površina Beča nalaze se trasi metroa  U4.

 

Modernizacija istorijskih zgrada Otto Wagnera

Linija U6, pre nego što je postala linija  bečkog metroa, bila je deo bečke Gradske železnice (Wiener Stadtbahn). U posleratnim godinama bila je najbitnija za Beč zbog toga što je gradska saobraćajna infrastruktura bila oštećena. Tek 7. oktobra 1989. godine je preimenovana u liniju U6 i integrisana u gradsku mrežu metroa.

Nekoliko zdanja i stanica koje se nalaze na ovoj liniji , kao što su Josefstädter Straße, Alser Straße i Nußdorfer Straße je projektovao veliki austrijski arhitekta, Otto Wagner. Te stanice su stare i do 120 godina i nalaze se pod zaštitom spomenika. Od samog početka, kada je U6 postao deo metro mreže, počela je adaptacija i njegovih stanica , pre svega uvođenjem liftova za pristup invalida. Do 2020. godine je planirano renoviranje svih stanica.

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Dementne osobe u bečkom javnom prevozu

Zelene stanice u Beču: Pilot projekt za bolju mikroklimu u gradu

Bečlije glasale protiv mirisa u bečkom metrou

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava