Metro linija U4 između Karlsplatza i Langenfeldgasse zatvorena u toku leta

29.06.2019

Metro linija U4, u vreme letnjih meseci, imaće znatne izmene zbog rekonstrukcije i radova između stanica Karlsplatz i Langenfeldgasse.

(c) Facebook @wienerlinien

Bečka metro linija U4 prevozi svoje putnike kroz ukupno 20 stanica  i treća je po redu najduža metro linija u Beču. Metro linija U4 se već godinama renovira i zbog toga se, periodično, zatvaraju pojedine stanice.

Ovo je inače najveća modernizacija u istoriji bečke podzemne željeznice pod nazivom „NEU4“ u koju će grad Beč i Bečke linije uložiti oko 335 miliona evra. Prvi radovi su počeli u  proleće 2014. godine , a trajaće do 2024.godine , s tim da će obimni radovi  biti završeni do kraja 2019. godine i više neće uticati na rad ove metro linije tj. prevoz putnika će se odvijati bez prekida.

Od 29. juna (od oko 00:40) pa sve do 1. septembra 2019. godine, vožnja metro linijom U4 neće biti moguća između stanica Karlsplatz i Langenfeldgasse. U toku dva meseca biće obavljena kompletna rekonstrukcija stanica  i šina na ovoj trasi. Pored toga biće renovirane platforme, stepenice u zgradama i podovi u foajeima na stanicama Margaretengürtel i  Kettenbrückengasse.

Pojačane alternativne rute

Tokom rekonstrukcije između Karlsplatz-a i Langenfeldgasse, Bečke linije (Wiener Linien) preporučuju putnicama korišćenje metro linija U3 i U6. Ove dve linije bečke podzemne železnice, tramvajska linija 6 i četiri autobuske linije 13A, 14A, 57A i 59A će između 29. juna i 1. septembra voziti u gušćim intervalima. Ukoliko je odredište pojedinih putnika direktno u području između Karlsplatz-a i Langenfeldgasse, mogu se prebaciti i na pomoćnu autobusku liniju U4z.

Informacije za putnike

Već nekoliko nedelja pokrenuta je informativna kampanja u vezi zatvaranja metro linije U4 u toku letnjih meseci. Na brojnim stanicama  su postavljeni informativni plakati i flajeri, a  na vratima metroa su zalepljene upadljive nalepnice. Na vreme je počelo i obaveštavanje putnika i na Infoscreen-u  u stanicama, a na licu mesta biće  i  osoblje koje informiše putnike dametro linija U4 neće voziti  između stanica Karlsplatz i Langenfeldgasse.

Više informacija možete pročitati na zvaničnoj internet stranici Wiener Linien. 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Bečki metro: Zabrana konzumiranja hrane na svim linijama

Beč: Red i više sigurnosti u gradskom saobraćaju

Uskoro: Autobusi bez vozača u javnom prevozu u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava