Restorani u Beču: Ograničeno vreme boravka u restoranima

14.09.2019

Restorani u Beču nude kompletak užitak u gastronomiji, a od skoro i maksimalno ili ograničeno vreme boravka u restoranu.

(c) pixabay

U sve više restorana u Beču moguće je rezervisati mesto samo na ograničeno vreme. Naime, u određenim lokalima sto se može dobiti samo na sat i po vremena pomoću tzv. vremenskih slotova (time slots). Pojedini gosti se čude i negoduju, međutim u Privrednoj komori Beča kažu da im je jasan motiv ugostitelja.

Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija su veoma popularni restorani u Beču pa gosti često nakon večere piće moraju da popiju za barom. Osim toga, vreme se ograničava i tokom praznika kada lokali očekuju veći broj gostiju.

Predsedavajući odeljenja za gastronomiju Bečke privredne komore, Peter Dobak, objašnjava da je ovaj sistem „tipična posledica digitalizacije“. Dok su ranije ugostitelji i restorani takva ograničenja gostima saopštavali uživo ili putem telefona, danas je već prilikom online rezervacije jasno naznačeno maksimalno vreme boravka u restoranu.

„Naravno da je cilj da se za stolom tokom večeri promene makar dve različite grupe gostiju“, zaključuje Dobak.

Zato, kada posetite pojedine restorane u Beču, imajte na umu da su ranije rezervacije obično vremenski ograničene. Ukoliko želite da sedite duže, preporučuje se da izaberete kasniji termin.

 

Avansno naplaćivanje računa

Restorani u Beču se sve više  odlučuje za avansno plaćanje i prilikom rezervacije traži od gosta podatke sa kreditne kartice, kako bi, u slučaju da se gost ne pojavi, ili rezervaciju otkaže u poslednjem trenutku, naplatili barem jedan deo planiranih prihoda.

Restorani u Beču, oko 200 ugostiteljskih objekata, i to ne samo onih vrhunskih, prešlo je na sistem avansnog plaćanja. Pre svega u starom gradskom jezgru, ali sve više i u restoranima na rubu grada kuda ljudi odlaze uglavnom porodično na ručak. Posebno problematično je to, naravno, za restorane na dobrom glasu, ali sa malim brojem stolova.

U boljim restoranima u svetskim metropolama i  turističkim centrima je već postala poznata pojava, da prvo platite, a da tek onda dođete u restoran i konzumirate ono što ste platili. 

 

NAJNOVIJE VESTI- NASLOVNA OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Restorani u Beču okruženi zelenilom i sa pogledom na park

 

Dunavski toranj u Beču uveo besplatnu autobusku liniju od metro stanice

Bečka atrakcija: Šetnja kroz bečke vinograde i degustacija vina

Bečka atrakcija: Večera na nebu koja se ne zaboravlja

Restorani i kafići u Beču zvanično otvorili sezonu letnjih bašti

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava