Klizalište „Bečki ledeni san” otvara svoja vrata 24. decembra

11.12.2020

Bečko klizalište „Ledeni san“ ispred Rathaus-a je jedinstvena, i u svetu poznata, manifestacija i ponos grada Beča. Održava se svake zime već 25 godina, a ove godine će biti otvoreno ranije nego što je uobičajeno.

(c)stadtwienmarketing_Christian-Houdek

Zbog novih mera koje je austrijska vlada uvela ove godine ipak neće biti otvorena poznata božićna pijaca „Christkindlmarkt“ ispred gradske kuće Rathaus u Beču. Zbog porasta broja novozaraženih sredinom novembra uvedeno je niz strožijih mera te je otvaranje božićnih pijaca potpuno otkazano.

“Bečki ledeni san”, najveće klizalište u Beču i šire, biće otvoreno i to ove godine nešto malo ranije nego što je uobičajeno i to već 24. decembra. Sezona klizanja na velikom klizalištu ispred gradske skupštine inače započinje sredinom januara, a ove godine  godine park i trg ispred Rathausa već krajem decembra pretvoriće se u prekrasnu ledenu bajku na dva nivoa  s ukupnom površinom od čak 8.300 m2. Organizatori najavljuju nekoliko promena koje će biti uvedene kako bi se posetiocima omogućila sigurna zimska zabava na svežem vazduhu.

„U ovoj izazovnoj godini Beč je više puta pokazao da se predanošću i stručnošću mogu stvoriti brojna sigurna rešenja”, istakao je bečki gradonačelnik Mihael Ludvig. Dodao je se u okviru trenutnih mogućnosti Grad Beč trudi da svojim građanima omogući ponudu za bavljenje sportom i kretanje na otvorenom. Više informacija na zvaničnoj internet stranici klizališta “Bečki ledeni san”. 

Kada je reč o velikoj božićnoj pijaci ispred Rathausa postoji i alternativa  i to u digitalnom obliku. Nedavno je pokrenuta online platforma www.wienerweihnachtstraum.shop na kojoj više od 100 prodavača nude proizvode koje su trebali biti izloženi  na božićnim štandovima. Zainteresirani kupci mogu naručiti božićne ukrase, ručno izrađene figure, šoljice u raznim oblicima i poslastice.

Božićna pijaca u Beču ima vrlo dugu tradiciju. Prve pijace te vrste postojale su još u 14. veku i nalazile su se na raznim mestima u gradu. Chriskindlmarkt se pred Gradskom većnicom organizuje od 1975. godine.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava