Koncerti u Beču: Svetske poznate zvezde i koncerti u 2019. godini

13.05.2019

Tokom 2019. godine u glavnom gradu Austrije održaće se niz koncerata poznatih svetskih zvezda među kojima su Šer, Pink, Metalika, Erik Klepton, grupa Ramštajn i drugi.

(c) pixabay

U prvoj polovini  2019. godine, Beč je bio domaćin velikih muzičkih zvezda koje su održale koncerte, jer je  austrijska prestonica uvek na mapi svetskih turneja velikih muzičkih zvezda. Jedan među njima je i nedavno održan, oproštajni koncert jednog od najvećih tekstopisaca svetske pop-scene, Eltona Džona,  1. maja 2019. godine. Bečlije su imale priliku da slušaju uživo i Boba Dilana, Erosa Ramazotija i mnoge druge.

Ovim tempom nastaviće se i drugoj polovini godine, kada će se u Beču održati koncerti  poznatih svetskih zvezda,  među kojima su Erik Klepton, Šer, Pink, Rammstein, Metallica i drugi.

Stadion Ernst Hapel će biti epicentar muzičkih događanja i u toku leta i primiće veliki broj obožavalaca. Koncerti muzičara koji će nastupati na najvećem stadionu u Austriji su Fil Kolins i to 2. juna 2019. godine. U nastavku slede koncerti rok-grupe “Bon Jovi“ – 17. jula, pop-zvezde Pink – 24. jula, legendarnog hevi-metal benda “Metalika“ –  16. avgusta 2019. godine. Kultna rok-grupa “Ramštajn“ održaće čak dva koncerta na stadionu Ernst Hapel i to 22. i 23. avgusta 2019. godine.

 

Pevačica Šer posle 15 godina ponovo u Beču

Čuvena američka pop-pevačice i glumica Šer (Sher) će posle 15 godina pevati pred bečkom publikom i to  7. oktobra 2019. godine u dvorani “Wiener Stadthalle”.

Šer svoju turneju “Here We Go Again” započinje u SAD-u, a u Beču će biti  treći put da nastupa u  bečkoj dvorani “Wiener Stadthalle”.

Na prvom nastupu u Beču, 30. novembra 1999. godine pretvorila je dvoranu u divovsku modnu pistu, prikazujući ekstravagantne modne kreacije dizajnera Boba Mackie-a. Pevačica je nastupala sa svojim najvećim hitovima, a posebna želja pevačice je bila da temperatura u dvorani i backstage-u iznosi 18 stepeni celzijusa.

Bečka gradska hala: Najveća kulturna institucija u Austriji

 

Wiener Stadthalle: Koncerti u maju i junu

U bečkoj Gradskoj dvorani takođe će biti veoma živo, kad su koncerti poznatih muzičkih zvezda u pitanju. Već 25. maja 2019. godine zakazan je koncert zvezde sedamdesetih i osamdesetih,  Boni Tajler, a samo par dana kasnije, tačnije 28. maja, održaće se nastup najuspješnijeg boy benda u istoriji, Backstreet Boys-a. Dan kasnije, 29. maja 2019. godine, Bečlije će slušati uživo američki rock bend Kiss.

U junu veliki broj obožavalaca doći će u “Wiener Stadthalle” da sluša Erika Kleptona, 6. juna 2019.,  a već sutra dan, 7. juna, uživo nastupa Brajan Feri.

Jedan od većih koncerta koji će započeti jesenju sezonu u bečkoj Gradskoj hali  je nastup  Ariane Grande, u utorak 3. septembra , za koji se već traži ulaznica više.

Za sve navedene koncerte ulaznice možete kupiti na zvaničnoj stranici Oeticket.

 

Nova Gradska hala

Beč bi  u dogledno vreme, za nekoliko godina, trebalo da dobije novu višenamensku halu za kulturno-zabavne i sportske priredbe.

Nova dvorana biće izgrađena u staroj industrijskoj zoni „Neu Marx“ u 3. bečkom becirku, u neposrednoj blizini trenutno najpoznatije koncertne hale u ovom delu Beča, Marx-Halle.

 

Donauinselfest: Najveći muzički festival na Dunavskom ostrvu u Beču

Donauinselfest: Najveći muzički festival na Dunavskom ostrvu u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava