Najnovije vesti o zaštiti od Korona virusa u Austriji i Beču

11.03.2020

Po najnovijem izveštaju u 8:00 sati, zvanično, u Austriji je 206 zaraženih Korona virusom, a izlečene su 4 osobe. Mere zaštite u Austriji stupaju na snagu.

(c) pixabay

Posle jučerašnjeg saopštenja austrijske Vlade o novim odredbama u cilju zaštite od širenja Korona virusa u Austriji, institucije i građani Austrije polako ali sigurno shvataju ozbiljnost situacije i primenjuju određene mere.

Po rečima kancelara Sebastiana Kurca, na jučerašnjoj konferenciji za medije, preporučuje se i apeluje na što manje društvenih kontakata, okupljanja i izbegavanje rukovanje kao najčešćeg oblika pozdravljanja.

S obzirom na to da su deca najmanje pogođena Korona virusom, zaštita građana starijih generacija je neophodna i zbog toga je donešena odluka da se svi veći skupovi i manifestacije otkažu, kao preventivna mera o širenju Korona virusa u Austriji.

Na univerzitetima i visokim školama predavanja će biti otkazana, a studenti će učiti od kuće.

Da li će se i kad desiti zatvaranje škola ostaje otvoreno. Ministar zdravlja Rudolf Anšober je sinoć u svom gostovanju na televiziji ORF , rekao da  “Može biti brzo, ali i ne mora biti”.

Limit od 100 osoba za zatvorene događaje takođe se odnosi na ugostiteljstvo. Brojnim lokalima i restoranima takođe je upućen apel da se u njihovim prostorijama ne okuplja više od 100 osoba, a najveća gradska dvorana Stadthalle je otkazala sve koncerte i manifestacije do aprila. Bioskopi i dalje rade, ali će svi državni muzeji od danas biti zatvoreni.

Broj infekcija Korona virusom u bečkoj bolnici  Donauspital (SMZ Ost) porastao je sa osam na jedanaest. Ovo je potvrdio u utorak uveče portparol Medicinskog kriznog tima Grada Beča, Andreas Huber, za agenciju APA. Prema trenutnom statusu, u drugoj po redu najvećoj  bolnici u Beču,  pogođena su tri (a ne četiri, pacijenta) i osam zaposlenih. Zbog trenutne situacije, ginekološko odeljenje je zatvoreno.

Na graničnom prelazu Brenner su u utorak, 10. marta 2020. godine, počeli zdravstveni pregledi. Pored merenja temperature, oni koji su zaustavljeni moraju odgovoriti i na standardna pitanja, poput toga da li je putovanje započelo iz rizičnog područja i da li osobe imaju simptome slične gripu.

Trenutno, zvanično je 206 zaraženih osoba u Austriji (najnoviji izveštaj danas u 8:00 sati): Donja Austrija (45), Beč (50), Štajerska (18), Tirol (37), Gornja Austrija (28), Salzburg (11), Burgenland (4), Vorarlberg (12) i Koruška (1).

Izlečeno je 4 pacijenata: Tirol (2), Beč (2), a izvršeno je još 5.362 testova na Korona virus.

Informacije o opštim pitanjima o Korona virusu dostupne su svakodnevno na dežurnoj liniji 0800-555-621. Svako ko ima simptome Korona virusa ili sumnja da je bolestan treba da ostane kod kuće i zatraži savet od stručnjaka na zdravstvenom broju telefona 1450.

Aktuelne informacije o Korona virusu pročitajte na zvaničnoj internet stranici Ministarstva

 

Saopšten plan i vanredne mere u Austriji zbog Korona virusa

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Besplatni zdravstveni saveti na telefonu 1450

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava