Mini olimpijada u Beču – Kreativne radionice Prosvjetinih predškolskih razreda

01.06.2022

U Beču je održana velika sportsko-kreativna, pedagoška radionica “Mini olimpijada” na kojoj su učestvovali mališani iz “Prosvjetine Male pričaonice”.

Foto: Prosvjeta Austrija

Važan deo Mreže Prosvjetinih škola u Austriji su pripremne školice – Male pričaonice. To su vesele, kreativne, zabavne i moderne predškolske grupe, koje su posvećene druženju, igri, učenju pesmica i recitacija, usvajanju ćiriličnih slova i valjanoj pripremi da se pravovremeno uključe u starije razrede Prosvjetinih dopunskih škola u Austriji.

U nedelju, 29. maja 2022. godine, u Beču, pored Dunava, održana je velika sportsko-kreativna, pedagoška radionica pod nazivom  “Mini olimpijada” na kojoj su učestvovali mališani iz “Prosvjetine Male pričaonice”.
Dobro poznate takmičarske igre poput skakanja u džakovima i nošenja jaja u kašikama, preko asocijacija i zagonetki, bile su sjajna šansa da timovi odmere snage. Uz osmehe i igru, deca i roditelji su se zabavili, upoznali i ispričali.
Programe, igre, radionice i veseli višeboj pripremile su Jovana Miljković, Bosa Jankeh, Jelena Sajfert, Ivana Milovanović, pedagozi bečkih Prosvjetinih škola Male pričaonice, uz pomoć aktivnih roditelja i zainteresovane dece.

„Dan je bio nezaboravan, posluženje odlično, pehari, medalje i pokloni podeljeni, a posebnu radost deci predstavljalo je druženje, kreativne igrice i zabavni zadaci, a sve na srpskom jeziku, koji nas raduje i povezuje. Hvala roditeljima na podršci, a hvala i Upravi za dijasporu i crkvenoj opštini Svetog Save na pomoći u našem radu“, bile su jednoglasne Prosvjetine učiteljice i dodale: „Mi i deca radujemo se svakom novom druženju, na kome ćemo govoriti našim voljenim srpskim jezikom.“

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Slikarski konkurs Kluba mladih umetnika Prosvjete – “Slika je nema pesma”

“Prosvjetina škola srpskog jezika” u Beču ponovo počinje sa radom!

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava