Lakši ulazak u Austriju i Holandiju za srpske državljanje

22.06.2021

Od četvrtka 24. juna 2021. godine, kada stupa na snagu nova uredba Ministarstva zdravlja Austrije, građani Srbije mogu lakše da putuju u Austriju.

Foto: Pixabay

Austrija je Srbiju uvrstila u bezbedne zemlje u vezi s pandemijom koronavirusa, što će omogućiti lakše putovanje srpskim državljanima u tu zemlju. Građani Srbije od 24. juna  mogu bez ikakvih ograničenja da uđu i u Holandiju.
Pored Srbije na listu bezbednih zemalja dodate su SAD, Severna Makedonija, Albanija, Hongkong, Japan, Makau, Saudijska Arabija, Tajvan, Tajland i Vijetnam.

Građani tih zemalja mogu da uđu u Austriju uz sertifikat o vakcinaciji ili negativnim testom, odnosno lekarskim atestom o preležanoj infekciji kovid-19.

Od četvrtak, kada stupa na snagu nova uredba Ministarstva zdravlja Austrije, građani Srbije mogu lakše da putuju u Austriju.

Austrija ovim sprovodi u praksu odluku ambasadora EU od prošle nedelje.

Od uvođenja restriktivnih mera, na granicama u Austriju je bio onemogućen ulazak srpskih državljana u turističke svrhe.

Samo oni koji imaju boravišne dozvole ili posebne razloge mogli su ući u zemlju, najpre isključivo s negativnim pi-si-ar testom i obaveznim desetodnevnim karantinom, a od skoro bez karantina ako su vakcinisani.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava