Kancelar Kurc i članovi austrijske vlade negativni na koronavirus

06.10.2020

Oko dva sata posle ponoći u vladi je primljena informacija da su testovi svih ministara i kancelara Kurca negativni.

Foto (c) Facebook Bundeskanzleramt Österreich

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i članovi njegove vlade testirani su na koronavirus nakon što je u ponedeljak  jedan bliski savetnik testiran i pozitivan. U međuvremenu je još jedan zaposleni u austrijskoj vladi takođe zaražen korona virusom.

Posle saznanja o pozitivnom testu savetnika vlade, sa kojim su Kurc i drugi saradnici  imali  kontakte,  svi ministri, a i sam kancelar otkazali su iz predostrožnosti sve termine.

Kurz i Kogler, kao i ostali članovi vlade su sa zaraženima bili  u kontaktu prošle srede, a on je prve simptome dobio tek u nedjelju.

Zbog slučaja koronavirusa, austrijski kancelar Sebastian Kurc, ali i ostali članovi Vlade takođe su testirani na koronavirus. Prema službenom izveštaju koji je stigao  kasno sinoć, svi testovi su negativni.

 

Prema informacijama, svi oni koji su poslednih dana bili u bliskom kontaktu sa zaraženima moraju u samoizolaciju.

Iz predostrožnosti su testirani i svi zaposleni koji su radili u blizini zaraženih, a test na koronavirus ponuđen je i svim novinarima koji su bili na vladinom sastanku prošle srede.

Ministar finansija  i glavni kandidat Narodne stranke (ÖVP) Blumel otkazao je sve planirane događaje u svojoj izbornoj kampanji, a nije se pojavio ni na TV debati na Puls 4.

Kurc nije imao bliski kontakt sa ovo dvoje zaposlenih u proteklih nekoliko dana. Sutra raditi će svoj posao u kancelariji i kao što je planirano u takvoj situaciji, on će održavati sastanke prvenstveno telefonom i video pozivima.

 

 

Donald Tramp ponovo u Beloj kući, Putin pod staklenim zvonom

Američki predsednik Donald Tramp se, posle trodnevne terapije u bolnici Volter Rid, vratio u Belu kuću, nedugo pošto je poručio Amerikancima da se ne trebaju plašiti kovida 19, ni dozvoliti da pandemija zavlada njihovim životima.

Predsednik Amerike i njegova supruga Melanija, zaraženi su virusom od petka prošle nedelje.

Portparolka Bele kuće Kejli Mekenani (Kayleigh McEnany) izjavila je juče da je i ona zaražena korona virusom, ali da ne oseća nikakve simptome.

Od početka pandemije koronavirusa ruski predsednik Vladimir Putin živi i radi u posebnim uslovima.

Preduzete su rigorozne mere da bi se po svaku cenu zaštitilo njegovo zdravlje, prensi Jutarnji list pozivajući se na pisanje Bi-Bi-Sija na ruskom jeziku.
Kao i veliki broj ljudi u svetu, Putin koristi moderne tehnologije za izvršavanje svojih radnih obaveza, pa tako većinu sastanaka održava onlajn koristeći platformu Zum.

Od kako je sredinom marta pandemija stigla do Rusije Vladimir Putin je praktično u izolaciji.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava