Dani čitanja i sajam knjiga

21.10.2014

Ove nedelje se u Beču održavaju dve manifestacije posvećene književnosti. Prva je “dani čitanja – Austrija čita. Mesto sastanka biblioteka”, a druga manifestacija je sajam knjiga “BuchQuartier”.
U nedelji od 20. do 26. oktobra sve je u znaku čitanja, knjiga i biblioteka. Tokom ove nedelje održavaju se čak dve velike manifestacije vezane za ovu lepu vrstu umetnosti. Svi ljubitelji dobrih knjiga i čitanja su srdačno pozvani.

Dani čitanja

Već 9 put zaredom širom Austrije se održava velika književna manifestacija “Austrija čita. Mesto sastanka biblioteka” (Österreich liest. Treffpunkt Bibliothek.). U okviru “dana čitanja”, od 20. do 26. oktobra 2014., održava više od 770 manifestacija u javnim bibliotekama širom Austrije, među kojima se nalaze i književne šetnje, predavanja, noći čitanja i književni kafei. Manifestaciju podržavaju parohijske, školske, gradske, pokrajnske, fakultetske biblioteke kao i austrijska nacionalna biblioteka. U manifestaciji učestvuju i brojne austrijske biblioteke van državnih granica, sa cijlem da se podigne svest o važnosti biblioteka i književnosti u društvu.

Sajam knjiga

Istovremeno u Beču se po drugi put održava Sajam knjiga nezavisnih i malih izdavačkih kuća “BuchQuartier”. Za vikend, 25. i 26. oktobra predstavlja se više od 80 izdavača iz Austrije, Nemačke i Švajcarske u prostorijama “Area21” i “Ovalhalle” u bečkom Museumsquartier-u. U okviru programa se održavaju i brojna javna čitanja kao i diskusije.
Više o programu možete pročitati na zvaničnim sajtovima "Österreich liest. Treffpunkt Bibliothek.” i “BuchQuartier”.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava