Beč: Spajaju se uredi magistrata za 2. i 20. odnosno za 9. i 17. becirk

27.03.2018

Posle spajanja ureda magistrata za 18. i 19. becirk u prošloj godini, sada su na redu uredi magistrata u opštinama Leopoldstadt i Brigittenau kao i Alsergrund i Hernals.

Ovim spajanjem će se administrativni i drugi poslovi  obavljati sa jednog centralnog mesta za po dva becirka, za 2. i 20, odnosno za 9. i 17. becirk. Glavno sedište za 2. i 20. becirk  biće u buduće u zgradi opštine Brigittenau u 20. becirku, na adresi Brigittaplatz 10, dok će glavno sedište za 9. i 17. becirk biti u zgradi opštine Hernals, u 17. becirku, na adresi Elterleinplatz 14.

 

Odeljenja za prijavu boravka, pasoše, izgubljene stvari i nalepnicu za parkiranje neće se seliti iz becirka

Nekoliko odeljenja od posebne važnosti za sve građane becirka, kao što su prijava boravka, izdavanje pasoša, biro za izgubljene stvari i izdavanje nalepnica za parkiranje, ostaju, doduše na starim adresama, i dalje kao ekspoziture u 2. i 9. becirku. Ali že zato brojni uredi za kao na primer prijavu rođenih, prijavu umrlih, zakazivanje venčanja i ostalih biti premešteni na nove lokacije. 

Ekspozitura u 2. becirku  će do daljnjeg biti u staroj zgradi magistrata u ulici Karmelitergasse 9 pošto će generalna sanacija glavnog sedišta u zgradi opštine na trgu Brigittaplatz trajati još do početka 2020. godine. Do tada sve ostaje po starom.

Do završetka generalne sanacije i preseljavanja praktično svih odeljenja iz 2. u 20. becirk  tražiće se nova lokacija za gore spomenutu ekspozituru kao i za predsednika opštine. Generalna sanacija zgrade opštine u Karmelitergasse u 2. becirku bi bila preskupa.

 

Ekspozitura u 9. becirku na novoj adresi do kraja 2018/početka 2019. godine

U 9. becirku će ekspozitura biti kompletno preseljena do kraja 2018. odnosno početka 2019. godine i to na adresu Wilhelm-Exner-Gasse 5, u 9. becirku. Do tada će se završiti radovi na potrebnim adaptacijama  u glavnom sedištu na adresi Elterleinplatz 14, (1170 Wien), koje će onda preuzeti poslove za oba becirka.

Nakon toga će odeljenja za prijavu boravka, izdavanje pasoša, biro za izgubljene stvari i izdavanje nalepnica za parkiranje biti preseljena u Alserbachstrasse 41, nedaleko od stanice metroa U4 – Friedensbrücke.

Za zgradu magistrata u ulici Wilhelm-Exner-Gasse 5 je predviđen novi stanar. Po preseljenju ekspoziture magistrata u tu zgradu će se useliti jedna vrsta centrale matičnih ureda.

Ovo spajanje ureda magistrata za 2. i 20. odnosno za 9. i 17. becirk ne predstavlja neku veliku novost za upravu Beč. Do sada je to već urađeno i za sledeće becirkove: 1/8, 4/5, 6/7, 13/14 und 18/19.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava