Beč-Döbling: Biro za prijavu boravka i pasoše na novoj adresi

20.07.2019

Biro za prijavu boravka, pasoše i izgubljene stvari bečke opštine Döbling, seli se na novu adresu u Pfarrwiesengasse 23C.

(c) meinbezirk.at -MA Döbling

Biro za prijavu boravka, izdavanje pasoša i izgubljene stvari bečke opštine Döbling (19. bezirk)  biće zatvoren od 26. jula 2019. godine,  zbog preseljenja na novu adresu.

Nekoliko odeljenja od posebne važnosti za sve građane 19. bečkog becirka se sele na novu adresu.  Naime, centralni  biro se  sa adrese Gatterburggasse 12, krajem jula, seli  na novu adresu, Pfarrwiesengasse 23C.

Od 26. – 29. jula, kad će se izvršiti selidba, građani ove bečke opštine hitne stvari mogu završiti na adresi  Martinstraße 100,  u opštini Währing (18.bezirk). 

 

Ponovo otvaranje biroa od 29.jula

Biro za prijavu boravka, izdavanje pasoša i izgubljene stvari, bečke opštine Döbling (19. becirk), na novoj adresi biće otvoren za stranke od 29. jula 2019. godine i to ponedjeljkom, utorkom, sredom i petkom od 8:00 do 13:00 časova i četvrtkom od 8:00 do 17:30 časova.

 Do nove lokacije u Pfarrwiesengasse 23C najbolje se dolazi tramvajskom linijom 38 (stanica Sieveringer Straße), linijom 39A (stanica Obkirchergasse) ili prigradskom linijom S45 (stanica Oberdöbling).

Na novoj lokaciji, na primer, novi  pasoši će moći da se brzo i jednostavno plate samo putem kreditnih ili bankomat kartica. Plaćenje  gotovinom će i dalje biti moguće na glavnoj lokaciji Opštinske kancelarije za Währing i Döbling, u ulici Martinstraße 100.

U bečkoj opštini Döbling se obradi oko 20.000 slučajeva godišnje, kao što su  izrada novih pasoša, prijave boravka ili prijave izgubljenih i nađenih stvari.

 

Kancelarija za izbore je takodje premeštena

Izborna kancelarija opštine Döbling takođe je od 8. jula 2019. godine preseljena na novu adresu u Pfarrwiesengasse 23C. U novoj kancelariji se može pristupiti izbornom spisku i zatražiti izborna kartica.

Od 29. jula, vlasnicima vozila iz obe bečke opštine Währing i Döbling izdavanje nalepnica za parkiranje vršiće se u Amtshaus-u na Martinstraße 100, u 18. bečkom becirku.

Ovo preseljenje i spajanje odeljenja od posebne važnosti za sve građane  za 18. i 19. becirk ne predstavlja neku veliku novost za upravu Beča. Do sada je to već urađeno u mnogim opütinama u Beču.

 

Obavezno plaćanje parkiranja i u 19. becirku

Od 1. jula 2019. godine obavezno plaćanje parkiranja važi na gotovo celoj teritoriji 19. becirka u Beču.

Stanovnici opštine Döbling imaju mogućnost da već od 1. maja kupe nalepnicu za parkiranje (Parkpickerl), dok će svi ostali koji parkiraju svoje vozilo u ovom delu Beča morati da imaju u svom vozilu odgovarajuću karticu za parkiranje (Kurzparkschein) na određeno vreme (maksimalno dva, odnosno tri sata, zavisno od becirka), ili da plaćanje obave putem mobilnog telefona sa SMS-funkcijom.

O parkiranju u 19. bečkom becirku Döbling detaljnije na zvaničnoj internet stranici Grada Beča. 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Izgubljene ili nađene stvari u Beču

Parkiranje u Beču: Obavezno plaćanje parkiranja i u 19. becirku

Pasoš vam ističe, a već ste isplanirali odmor i rezervisali letovanje

Umesto šaltera: Nova onlajn platforma u Austriji za obavljanje birokratskih poslova

Novo u Austriji: Pisma i paketi se mogu poslati sa tri različite brzine

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava