Mediji u Beču: Nedelja medijske raznolikosti u Beču

13.10.2014

U Beču se od 13. do 17. oktobra 2014. održava “Nedelja medijske raznolikosti”, koji vuče korene iz nekadašnje manifestacije "Sajam migrantskih medija."

 Kao i proteklih godina težište  projekta “Nedelja medijske raznolikosti” je raznolikost i njegovo poštovanje i tematizovanje u medijima.

“Nedelja medijske raznolikosti” održaće se od 13. do 17. oktobra u Beču, sa ciljem da se predstavi evropsku politiku medija i raznolikost u Evropi. Pored migracije, takođe će se tematizovati diskriminacija, seksualno opredeljenje, etničko poreklo, invaliditet, različite veroispovesti i druge teme.

Za razliku od predhodnih godina gde su se etnički mediji u Austriji predstavljali na štandovima u okviru “Sajma migrantskih medija”, ove godine projekat je zamišljen da mediji učestvuju izveštavanjem i duskusijama na temu raznolikost u Austriji i šire.

Svečani završetak “Nedelje medijske raznolikosti” biće 16. i 17. oktobra u zgradi Evropske Unije, gde će se održati simpoziijumi, diskusije i radionice o raznolikosti, sve sa ciljem da se promoviše rad svih austrijskih medija na temu raznolikost.

Organizatori su M-Media i senel2b communications, koji ovim projektom već od 2008. godine stvaraju jednistvenu platformu o raznolikosti u medijima na nemačkom govornom području.

Više informacije o “Nedelji medijske raznolikosti”, kao i program možete pronaći na zvaničnom internet sajtu M Media.

 

Ova manifestacija se nekad održavala kao  sajam pod nazivom „Mediji.Migracija – Raznolikost nema alternativu”. Osnovni cilj ovog sajma je da okupi predstavnike migrantskih medija u Austriji, kao i da proširi  medijsku saradnju između njih.
Na sajmu se predstavila  TV-emisija „Dijaspora TV“, koja je ovom prilikom premijerno prikazala i svoj novi internet portal www.dijaspora.tv, prvi dvojezični kulturno-informativni medij, koji je fokusiran na pitanja migracija, interkulturalnosti i integracije. Svoj štand je imala i austrijska televizija OKTO TV na kojoj se emituju i brojne emisije na našem jeziku, među kojima i DijasporaTV.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava