Međunarodni sajam savremene umetnosti u Beču

06.09.2022
Foto: Viennacontemporary

Međunarodni sajam savremene umetnosti u Beču, Viennacontemporary,  ove godine se održava od 8. – 11. septembra 2022. godine u palati Kursalon u Gradskom parku. Ovogodišnje tematsko težište je rat u Ukrajini. Na sajmu će se predstaviti 70 galerija iz 17 zemalja.

Zahvaljujući raznovrsnom programu sa izložbama kao što je ZONE1, zanimljivim turama, koncertima i filmskim projekcijama, saradnji sa brojnim poznatim galerijama, renomiranim muzejima, šarmantnim kafićima i važnim kulturnim institucijama, ovogodišnji Međunarodni sajam savremene umetnosti obećava da će biti jedno od najuzbudljivijih izdanja do sada.

Zanimljiv prateći program sa raznim panel diskusijama, razgovorima i predavanjima upotpunjuje atraktivnu ponudu Viennacontemporary 2022 u Beču i nudi uvid u najrazličitije aspekte i aktuelna dešavanja na umetničkoj sceni.

Ovaj sajam prikazuje savremenu umetnost iz 20. i 21. veka, kao što su slike, fotografije, video snimci, skulpture ili instalacije više od 1.000 umetnika. Izlagači na sajmu umetnosti u Beču su  od najvažnijih bečkih galerija i međunarodnih vrhunskih galerija  do mladih galerija u usponu, koje će predstaviti  svoje najbolje umetnike, afirmisane velikane, kao i nova imena.

Adresa:
Kursalon Hübner
Johannesgasse 33
A-1030 Wien

Više informacija na internet stranici manifestacije Međunarodni sajam savremene umetnosti u Beču -Viennacontemporary

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava