Mocartova kuća: Dan otvorenih vrata sa besplatnim ulazom

10.01.2020

Mozartova kuća u Beču „Mozarthaus Vienna“ se nalazi u prvom bečkom okrugu i jedini je autentični stambeni prostor u Beču u kojem je živeo Mozart u periodu od 1784. do 1787. godine.

(c) Mozarthaus Vienna

Povodom 264. godina od rođenja Volfganga Amadeusa Mocarta,  Mocartova kuća (Mozarthaus Vienna), organizuje u nedelju, 26. januara 2020. godine, dan otvorenih vrata. Ulaz je sbesplatan, a posetioci će moći da obiđu Mocartov muzej.

Na “Dan otvorenih vrata” posetioce muzeja Mocartova kuća  između 10:00 i 19:00 časova očekuje jedan poseban program i  vrhunski doživljaj. Posetioci će moći da saznaju sve o Mocartu i vremenu u kojem je živeo. Razgledanje Mocartove kuće sa vodičem odvijaće se u 12:00 , 13:00 14:00, 15:00 časova.

Specijalan koncert Mozartove muzike u saradnji sa Univerzitetom za muziku i umetnost grada Beča takođe je na programu i održaće se u 16:00 časova.

Zainteresovani za obilazak muzeja i pohađanje kurseva treba da budu u naznačeno vreme kod kase u Mocartovoj kući, 1010 Wien, Domgasse 5.

Sa ostalim pratećim sadržajima poseta „Mozerthaus Vienna“ je sigurno zabavna, kako za decu, tako i za odrasle.

Program za decu i porodice
– 11:00 Dečiji obilazak apartmana Mozart
-11:30 Čitanje Mocartove priče Papperlapapp  sa Melanie Laibl i na kraju pravljenje maski sa motivima iz priče

Muzej „Mocartova kuća“ ima za cilj da prikaže život Volfganga Amadeusa Mocarta i Beča u vremenu u kojem je živeo ovde, u eri kasnog baroka. Danas su na četiri sprata ovog muzeja dostupne vizuelne i audio instalacije o životu i delu Mocarta kao i mnogi istorijski eksponati.

Više informacija o ovoj i drugim manifestacijama možete  saznati na zvaničnoj stranici Mocartove kuće u Beču.

 

Mocart je rođen 27. januara 1756. u Salzburgu, u današnjoj  Austriji ali tada glavnom gradu male nezavisne nadbiskupije u Svetom Rimskom Carstvu. U Beču je proveo poslednjih deset godina života, i u njemu komponovao glavna dela i govorio da je „Beč najbolje mesto na svetu za njegov zanat“.

 

PROČITAJTE  NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Kako je stvarno izgledao Mocart?

 

Haus der Musik: Brojne atrakcije povodom 20 jubileja

Betoven i Beč: Beč se priprema za obeležavanje godine Betovena

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava