Merilin Monro je pronađena mrtva na današnji dan: Pogledajte njen poslednji snimak

05.08.2020

Merilin Monro, glumica i slavna lepotica koju i danas mnogi smatraju jednom od najlepših žena svih vremena pronađena je mrtva 5. avgusta 1962. Poslednji poznati snimak Merilin Monro nastao je krajem jula 1962. godine, dok je glumica pozirala fotografu Džordžu Barisu.

(c) pixabay

Merilin Monro je tri nedelje pre tragične smrti pozirala fotografu Džordžu Barisu  koji je spremao slike za knjigu o Merlin.  Poslednji poznati snimak Merilin Monro je nastao na plaži u Santa Moniki  i na njemu se glumica vidi kako pozira. Snimak je potpuno privatan, a javnosti je postao poznat sasvim slučajno. Napravili su ga prolaznici koji su posmatrali  fotografisanje.

Džordž je posle ispričao da se videlo da glumicu “nešto muči”. Raspoloženje joj je variralo od histeričnog smejanja do bezrazložnih suza. Bila je rasejana i nije obraćala pažnju na ono što su joj govorili.

Slike koje je toga dana napravio Baris pokazuju neku drugu Merilin Monro. Na slikama ona deluje srećno i zadovoljno, umotana u peškir dok se igra u talasima.

Posle vesti o smrti Merilin Monro, slike su čuvane u tajnosti, a knjiga i fotografije nisu objavljene narednih 25 godina.

Merilin Monro je pronađena mrtva 5. avgusta 1962. u svom stanu u ranim jutarnjim časovima od strane njenog psihijatra, Ralfa Grinsona. Njena kućna pomoćnica Eunis Marej osetila je da nešto nije u redu. Videla je svetlo ispod vrata, ali nije mogla da uđe u sobu.

Na sahrani najslavnije plavuše onog doba prisustvovali su samo njeni najbliži dok su stotine radoznalih posmatrača bili okupljeni oko groblja.

Ovolika glumičina popularnost koja i danas traje usko je vezana sa slikom o njoj koja je plasirana u javnost. Merilin je, sa jedne strane, bila seks simbol, modna ikona i jedna od najpoznatijih zvezda starog Holivuda.

Sa druge strane, bila je poznata po burnom privatnom životu, tragičnom detinjstvu i ekscesnom ponašanju. Smatrali su je borcem za neku vrstu slobode koja na kraju nije imala snage da izdrži pritisak i očekivanja javnosti.

Ovoj činjenici dolazi u prilog i njen citat:

– Istina je da nikad nikog nisam zavaravala. Ja sam im samo dozvoljavala da se zavaraju sami. Nije im bilo bitno ko sam i šta sam. Umesto toga, stvarali su lik za mene. Nisam želela da se raspravljam s njima. Oni su, očigledno, voleli nekog ko nisam bila ja!

 

 

 

 

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava