Letnji kamp Mia Patria u Srbiji za decu iz dijaspore

28.02.2019

Posle tri uspešne sezone, letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i poziva decu iz dijaspore na nezaboravne aktivnosti u Srbiji.

Deca iz dijaspore uzrasta od 9-17 godina, napokon, imaju mesto gde mogu da za vreme letnjeg raspusta, na kvalitetan i kreativan način, upoznaju svoju matičnu zemlju Srbiju i zavole je na jedan sasvim drugačiji način.

Naime, letnji kamp Mia Patria, koji se održava pod pokroviteljstvom srpskog proslavljenog glumca i režisera Dragana Bjelogrlića, namenjen je deci iz dijaspore koja žele da se upoznaju sa jezikom, istorijom i tradicijom Srbije.

Predanim radom, snažnom energijom i entuzijazmom Draganove supruge, Maje Bjelogrlić, kamp Mia Patria će se i ovog leta odvijati od  15. do 27. jula 2019. (12 dana), a na stotine mališana iz dijaspore željno isčekuju početak  nezaboravnog druženja. 

Vreme trajanja kampa je 12 dana, a broj polaznika je ograničen. Kamp Mia Patria odvijaće se u hotelu “Stari Banat”u Opovu, oko 30 km udaljenom od Beograda, koji je okružen prirodom i obuhvata sportske terene i projekcionu salu.

Deca će govoriti srpski jezik i “zaroniti” u kulturnu i umetničku oazu Srbije, a osmišljene su brojne umetničke radionice i izleti. Dnevni i večernji programi podrazumevaju mnogobrojne sportske aktivnosti, radionice, glumu, igre i slobodno vreme za druženje i odmor. Polaznici kampa će biti raspoređeni u grupama prema uzrastu.

Svake godine deca u kampu imaju priliku i da glume u specijalno osmišljenim projektima kao što su filmovi i pozorišne predstave. Tako su do sad polaznici kampa glumili u “Ivkovoj slavi”,  ” Putujućem pozorištu  Šopalović” koji su se snimali na autentičnim lokacijama gde su se snimali i filmovi Montevideo i drugi.

 

Cena kampa je 650 € i uključuje:

• Hotelski smeštaj, kao i korišćenje svih sportskih terena i bazena
• Svi obroci – 3 glavna obroka i dve užine
• Obroci za decu sa posebnim režimom ishrane
• Izlete i ostale aktivnosti van kampa
• 24-časovni nadzor
• Lekarska pomoć u slučaju potrebe
• Prevoz od aerodroma do hotela (u slučaju dolaska na neku drugu lokaciju obratite se organizatorima kampa)
Ukoliko dolazi više dece iz iste porodice, obezbeđujemo porodični popust od 10%. Za više informacija i prijavu obratite se na office@miapatria.rs ili posetite internet sajt Mia Patria


Dobar glas daleko se čuje

Deca iz dijaspore, koja su protekle tri godine posetila kamp Mia Patria, žele da ponove nezaboravno druženje i iskustvo stečeno u kampu, i već se prijavljuju za predstojeće leto. Deca iz Švajcarske, Italije, Austrije, Amerike, Kanade i drugih zemalja povešće  i svoje prijatelje sa sobom tako da će, i ove godine, biti veoma živo u kampu Mia Patria.

 

Po rečima Maje Bjelogrlić prošle godine je bilo i suza na rastanku ali opravdano jer su deca stekla nove drugare i simpatije iz čitave dijaspore i imala želju da se kamp ne završi tako brzo. I sama himna kampa, koju su deca osmislila i komponovala upravo govori o prelepom druženju:
“ Ako se želiš dobro zabaviti, u ovaj kamp se moraš prijaviti. Uz pesmu i igru druži se sa nama jer Mia Patria je uvek sa vama. Najbolji kamp je Mia Patria, dođi i ti, bio sam i ja”.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:
Kamp Mia Patria: Nezaboravno druženje srpske dece iz celog sveta

Pogledajte video materijale koji govore više od hiljadu reči.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava