Javni poziv za učešće na međunarodnom kviz takmičenju „NEMANJIĆI“

25.10.2019

Povodom 800 godina samostalnosti Srpske Pravoslavne Crkve, Fondacija ,,Mir Božiji“ poziva škole, pravoslavne crkve, udruženja i organizacije da se prijave za učešće na međunarodnom kviz takmičenju „NEMANJIĆI“.

Projekat kviz takmičenje “Nemanjići” je najmasovnija manifestacija vaspitno-edukativnog karaktera povodom 800 godina samostalnosti Srpske Pravoslavne Crkve. Planirano je da se projektom obuhvate učenici starijih razreda osnovnih škola. Ekipe mogu da prijavljuju škole, crkve, udruženja i ostale organizacije.
Želja organizatora  je da se uključi što više učenika iz Republike Srbije, Republike Srpske, regiona i dijaspore. U navedenim državama i regijama, organizaciju takmičenja realizovaće komisija iz te države. Centralna komisija će biti zadužena za realizaciju celokupnog projekta, a u završnici takmičenja, učestvovaće  osam ekipa za polufinalno i finalno takmičenje, koje će se održati u Beogradu.
Kako je najavljeno, finale kviz takmičenja “Nemanjići” biće održano uz direktan televizijski prenos za srpske prostore i dijasporu.

Kako je nedavno objavila Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, međunarodno kviz takmičenje „NEMANJIĆI“  će se održati početkom decembra 2019. godine, a polufinale i super finale početkom 2020. godine u Beogradu. Prava učešća imaju ekipe iz Republike Srbije, Republike Srpske, regiona, kao i  srpske dijaspore iz Evrope, Amerike, Australije, Kanade, Azije i Afrike. Predviđeno je da ekipe imaju tri člana  i to uzrasta od 10 do 15 godina.

Najuspešnije ekipe, njihove nastavnike ili druga odgovorna lica očekuju priznanja, medalje i vredne nagrade.

Cilj projekta je da se upotpuni  i proširi znanje o Nemanjićima kroz igru, učenje i takmičarski duh koji je prisutan kod mladih ljudi.
NOSIOCI PROJEKTA: Fondacija “Mir Božiji”, Srpska Pravoslavna Crkva
SUORGANIZATORI PROJEKTA: „Neimari“ Srbija, „Stari mostovi“ Crna Gora, „Centar za edukaciju, omladinu i sport“ Republika Srpska
STRUČNI ŽIRI:
Prof. dr Radmilo Pekić istoričar
Prof. dr Draga Mastilović istoričar
Jeromonah Vitalije Manastir Studenica
Prof. dr Srđan Rudić istoričar
Prof. dr Miloš Ković istoričar

Za takmičenje je spremljeno , pored redovne literature, radni katalog, koji se sastoji od više pitanja i odgovora.

PITANJA I ODGOVORI ZA KVIZ “NEMANJIĆI”

Prijave traju do kraja oktobra 2019. godine. Prijavu možete izvršiti putem obrasca na linku OBRAZAC ZA PRIJAVU.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Manastir Visoki Dečani iskazao solidarnost sa Notr Damom

Beograd i Beč sada povezuje i Sporazum o saradnji

Dijaspora.TV: Srpska udruženja iz Beča i Uprava za dijasporu

 

Auto-put iz Austrije do Grčke: U Srbiji završen južni krak koridora 10

Crkva u Insbruku: Pravoslavni Srbi dobili novi velelepni hram na poklon

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava