Prater je i zimi mesto nezaboravnog provoda

12.11.2019

Prater se uskoro pretvara u zimsku atrakciju "Wintermarkt", i skoro puna dva meseca nudi uzbudljiv zabavni program i u hladnoj sezoni.

Prater  je najstariji zabavni park na svetu i  danas se u njemu  nalazi više od 250 atrakcija za zabavu, koje u glavnoj letnjoj sezoni poseti više miliona gostiju.

Međutim, Prater je zanimljiv i zimi! Pod motom Der Prater rockt” od 16. novembra 2019. do 6. januara 2020. godine, Prater se pretvara u zimsku atrakciju “Wintermarkt” i skoro puna dva meseca nudi uzbudljiv zabavni program i u hladnoj sezoni.

Glavna bina biće na Riesenradplatz-u, gde će se neke od najvećih zvezda, kao i nova imena austrijske muzičke scene, predstaviti ljubiteljima muzike.

Svake srede, četvrtka, petka, subote i nedelje od 19.00 časova odvijaće se koncerti uživo, različitih žanrova: gospel, pop, rock i soul muzike.

Ove godine “Wintermarkt”  kod Velikog točka proslavlja jubilej – 10 godina postojanja, tako da će i tim povodom program biti još bogatiji i zanimljiviji.

Od ostalih sadržaja na Prateru posetioci ove sezone mogu uživati u avanturističkoj vožnji zimskim vozom ili na autodromu, razveseliti se lutkarskom pozorištu i zimskom cirkusu, a posle toga na brojnim štandovima, u vidu drvenih kućica, mogu se okrepiti toplim napicima i kulinarskim specijalitetima.

Brojne atrakcije na Prateru ne posećuju samo turisti već i veliki broj Bečlija: Muzej voštanih figura Madame Tussauds, Muzej čokolade, 5D Kino ili Veliki točak (Riesenrad)  koji rade i u toku zimske sezone.

A tek novogodišnji doček! Nova godina u Prateru je poseban vrhunac!
Uz muzički program ekstra klase i nezaboravan vatromet na Riesenradplatzu, dobar provod za doček Nove 2020. godine biće nezaboravan, za sve one koje vole slavlje na otvorenom.

“Wintermarkt” na Prateru radi do 6. januara 2020. godine i svakog dana,ulaz je besplatan.

Zimska pijaca na Prateru – Riesenradplatz
Radnim danima od  12:00 do 22:00 h
Subotom, nedeljom i praznicima od 11:00 do 22:00 h
24.12. od 10:00 do 17:00 h
31.12. od 11:00 do o2:00 (Doček)
Riesenradplatz, 1020 Wien
www.wintermarkt.at/wintermarkt

 

DA LI STE ZNALI: 

Od ove godine, zaljubljeni parovi se mogu venčati u muzeju voštanih figura Madame Tussauds, ali u nesvakidašnjem ambijentu koji je napravljem specijalno za ovu priliku. Naime, u muzeju je napravljen originalan ambijent kao u poznatoj kapeli za venčanja u Las Vegasu, a zainteresovani se mogu venčati ili odglumiti venčanje pored figure Elvisa Prislija i Merlin Monro. U muzeju voštanih figura Madame Tussauds u Beču, takođe, mlađe i starije generacije mogu proslaviti svoj rođendan uz neviđene atrakcije.

© Madame Tussauds / Katharina Schiffl

 

Ono što je Ajfelov toranj za Parižane, to je Bečki točak za Bečlije

“Veliki točak” je jedan od najvećih simbola Beča i ponosno stoji već punih 121 godinu. Održao se sve do danas, iako mu je dva puta pretilo uništenje. Više na ovu temu i kako je izgledao davno u prvobitnoj verziji možete pročitati u našem predhodnom tekstu Bečka atrakcija: Veliki točak na Prateru se okreće 121 godinu.

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO :

Muzej čokolade u Beču: Najslađi muzej na svetu

 

Bečka atrakcija: Vreme je za pečeno kestenje!

Time Travel Vienna: Nezaboravan doživljaj u Beču i putovanje kroz vreme

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava