Dubai gradi gigantsko odmaralište u obliku Meseca (VIDEO)

15.09.2022

Dubai je nedavno objavio kako gradi luksuzno odmaralište u obliku Meseca vredno 5 milijardi američkih dolara.

Foto: Facebook Moon World Resorts Inc

Dubai je već odavno poznat po svojoj ekstravagantnoj arhitekturi i  novi hotel Moon World Resorts će svakako preoblikovati najnaseljeniji grad u UAE.

Kanadska arhitektonska firma Moon World Resorts Inc. planira izgraditi četiri MOON resorta, a prvi će se graditi u Dubaiju. Replika Meseca visoka 222 metra sadržavat će sve pogodnosti koje se očekuju od luksuznog letovališta, kao i posebna iskustva namenjena ljubiteljima putovanja na Mesec.

Moon Dubai biće svojevrsna lunarna kolonija koja ima za cilj da pruži iskustvo svemirskog turizma na Zemlji. Ovo će biti potpuno integrisano, savremeno, luksuzno odmaralište koje obuhvata jedinstvenu atrakciju koja omogućava gostima da šetaju po površini Meseca dok istražuju autentičnu lunarnu koloniju, pa bi ovo bio svemirski turizam za sve. Obuhvataće 300 luksuznih stambenih jedinica za prodaju, privatni klub, kulturni centar, ali i centar za obuku agenata u svemirskim agencijama.

Mega projekat bi svoja vrata trebalo da otvori do 2027. godine, a procenjuje se da će dovesti dodatnih 2,5 miliona turista u Dubai godišnje.

Moon World Resorts je prošle godine objavio kako će slično lunarno odmaralište graditi u Las Vegasu u Sjedinjenim Američkim Državama, a koje će sadržati sve od hotela i kongresnih dvorana do noćnih klubova i kazina.

 

VIDEO:

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava