Beč je ove zime oborio rekord u broju turista

23.12.2014

Beč, osim što izgleda kao u bajci, brojne atrakcije su doprinele da postane omiljena destinacija turista iz čitavog sveta.

Nedavne prognoze da će Beč ove zime oboriti rekord u broju turista već su ispunjenje. Skoro svi hoteli u glavnom gradu Austrije popunjeni su do poslednje sobe, a turisti i dalje pristižu.

Beč, osim što izgleda kao u bajci za vreme Božića, brojne atrakcije, rasprodaje, kvalitet smeštaja i saobraćne mreže dovelo je do to toga da postane omiljena destinacija turista iz čitavog sveta. Iako se Božić smatra praznikom koji se proslavlja u krugu najuže porodice, moderno vreme donelo je i novi trend, odnosno obavezno putovanje u druge države za vreme božićnih praznika . Ovo je dodatno pojačalo interesovanje turista iz Evrope i Azije za Beč, odnosno da dočekaju Božić i Novu godinu upravo u glavnom gradu Austrije.

Oboren rekord

Prognoze “Bečkog indikatora turizma” (Vienna Tourism Inicator) su već početkom decembra najavile da će Beč ove zime oboriti rekord u broju turista. Da su se one već ispunile može se videti po velikom broju rezervacija u bečkim hotelima, koji su za vreme božićnih praznika skoro ispunjeni do poslednje sobe. U glavni grad Austrije dolazi najveći broj turista iz evropskih zemalja kao što su Nemačka, Mađarska, Češka i Poljska, ali i iz Azije.

Kako je saopštila Privredna komora Beča može se zaključiti da je 2014. bila veoma uspešna turistička godina sa više od 13 miliona prenoćišta, što je najveći broj u istoriji turističkog sektora Beča.

Šta još sve Beč čini neodoljivom destinacijom za turiste pročitajte u našem tekstu “Beč u 10 najboljih svetskih destinacija”.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava