U Beču otvorena nova filijala magistratskog odeljenja MA 35

27.06.2014

U Beču je otvorena nova filijala magistratskog odeljenja MA 35, koje se nalazi u bečkom okrugu Meidling. Na novoj adresi se po pitanju državljanstva, doseljenja i matičnog biroa u Austriji mogu obratiti državljani Evropskog ekonomskog prostora (EWR). Za državljane iz trećih zemalja zaduženo je i dalje odeljenje MA 35 u ulici Dresdner Straße.

Novo otvorena filijala bečkog magistratskog odeljenja MA 35 nalazi se u 12. bečkom okrugu, tačnije na adresi Arndtstraße 65-67, Stiege 1, 1. Stock. Od sada pa ubuduće svi građani Evropskog ekonomskog prostora na ovoj adresu mogu da obave svoje birokratske obaveze vezano za državljanstvo, doseljavanje i matična dokumenta u Austriji.
Svečanom otvaranju magistratskog odeljenja u Meidlung prisustvovala je i bečka ministarka za integraciju Sandra Frauenberger. „Ukoliko naši klijenti donesu sve potrebne dokumente njihov zahtev bilo koje vrste biće rešen u veoma kratkom roku, čak i istog dana.“ poručuju iz novog servisa MA 35.

Ova nova filijala MA 35 je specijalizovana za građane Evropske Unije, Islanda, Norveške i Lihtenštajna (Evropski ekonomski prostor – EWR). Razlog otvaranja nove filijale je smanjenje čekanja u filijali u ulici Dresdner Straße koja je od sada je zadužena samo za državljane iz takozvanih trećih zemalja.

 

Nadležnosti MA 35

Bečko magistratsko odeljenje MA35 ima tri glavna težišta rada : doseljavanje, državljanstvo i matični biro (Standesamt). Tamo građani mogu vršiti svoje birokratske obaveze kao i zatražiti brojne potvrde i dokumenata u sledećim oblastima:
• austrijsko državljanstvo

• sklapanje braka i upisanje partnerstva

• doseljavanje odnosno boravak i vršenje zakona za strance

• upis rođenja i očinstva

• smrtni slučajevi

• promena imena i prezimena

Više o uslugama ovog magistrata možete pročitati na zvaničnom sajtu MA35.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava