Roman “Nina od Arabije” sada u tri zemlje (VIDEO)

17.02.2021

Ukoliko se pitate: koliko se promenila Lorensova Arabija od početka XX veka do danas – odgovore ćete pronaći u duhovitom štivu "Nina od Arabije", autorke Marine Bulatović.

Roman “Nina od Arabije” ruši predrasude i otkriva nam Saudijsku Arabiju u drugačijem svetlu nego što je poznajemo. Prvi put posle Lorensa, Marina Bulatović opisuje tajanstveni Orjent gde je živela desetak godina, sve do leta 2016. godine.  Tako saznajemo da su kamile i prašnjave puteve zamenili džipovi koji sumanuto jure autostradama, da su nekadašnja šatorska naselja postala otmene stambene četvrti, a šoping molovi od stakla i čelika postali savremeni “sukovi”.
Autorka na vrlo pitak i prijemčiv način, otkriva emancipaciju tamošnjih žena koje polako prestaju da robuju tradiciji pa sada voze automobile, a crne abaje odlažu na depo modne istorije, dok istovremeno muškarci postaju sve veće žrtve tradicije.
Treće izdanje romana “Nina od Arabije” u Srbiji objavila je IK Mali Nemo iz Pančeva, a prošle godine za Crnu Goru i BiH ovaj roman objavila je IK Nova knjiga iz Podgorice.

“Nina od Arabije” je prvi roman na Balkanu koji se čitaocima predstavlja viralnim putem, kroz “oživljene” i svima dostupne odlomke.

Poznati srpski glumci Neda Arnerić, Ljiljana Blagojević, Iva Štrljić i Nenad Nenadović su u formi kratkog video zapisa, kroz čitanje odlomaka, predstavili knjigu “Nina od Arаbije” i tako korisnicima društvenih mreža i interneta dočarali atmosferu ovog romana.
O AUTORKI: Marina Bulatović danas živi i radi u Kanadi, dopisnik je portala Sputnjik Srbija i RTS Dijaspora, kao i “Ilustrovane Politike”, “Biznis Magazina” i magazina “Turistički svet”. Piše: Ljubomir Ljuba Đorđević.

VLADIMIR KECMANOVIĆ O ROMANU “NINA OD ARABIJE”
“Nina od Arabije” je roman o ženi koja ne dozvoljava da joj stvarnost uništi snove. Zahvaljujući tome, snovi joj se pretvaraju u stvarnost. Bez eskapizma, ali i bez gorčine slikajući svet u kome živimo, i upravo zahvaljujući sposobnosti da gorku pilulu svog vremena proguta sa osmehom, Marina Bulatović je napisala svojevrstan udžbenik optimizma – rekao je Vladimir Kecmanović, pisac i scenarista.

 

Knjigu možete kupiti online na sledećim linkovima:
https://www.malinemo.rs/biblioteke/nina-od-arabije
ili preko:
https://bgonline.rs/zbog-ljubavi-na-drugi-kraj-sveta/

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava