Barak Obama osvojio je američku televizijsku nagradu Emi

05.09.2022

Barak Obama, predsednik SAD od 2009. do 2017. godine, osvojio je američku televizijsku nagradu Emi kao najbolji priprovedač.

Foto: pixabay

Bivši predsednik SAD Barak Obama osvojio je američku televizijsku nagradu Emi kao najbolji priprovedač u dokumentarnoj seriji “Naši veliki nacionalni parkovi”, saopštila je Američka televizijska akademija.

Svečana dodela nagrada Emi zakazana je za 13. septembar, ali se neke nagrade dodeljuju ranije.

Obama je drugi predsednik SAD koji je dobio Emi. Pre njega je tu nagradu dobio Dvajt Ajzenhauer 1956. godine. U tom slučaju je to bio počasni Emi.

Obama je posle odlaska sa predsedničke funkcije 2017. godine, zajedno sa suprugom Mišel napisao memoare. Njih dvoje su osnovali neprofitnu fondaciju i pokrenuli produkcijsku kompaniju koja je potpisala ugovor sa kućom Neftliks vredan nekoliko desetina miliona dolara.

Pored nagrada Emi i Gremi za audio verzije svojih memoara “The Audacity of Hope” i “Dreams from My Father”, Obama, predsednik SAD od 2009. do 2017. godine, osvojio je i Nobelovu nagradu za mir.

Tu nagradu je dobio posle pobede na predsedničkim izborima u novembru 2008. godine, za “izuzetne napore jačanja medjunarodne diplomatije i saradnju medju narodima”.

IZVOR: B92

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava