Miki Rurki snima u Atini film koji režira Yelena Popović

14.09.2020

Poznati holivudski glumac Miki Rurki dobio je ulogu u  filmu "Man Of God", koji se trenutno snima u Atini i koji režira Yelena Popović.

Foto (c) Print Instagram

Dolazak Mikija Rurkija u Grčku izazvala je veliko interesovanje tamošnje javnosti. I ovaj put je uspeo da zaintrigira sa svojim izgledom za koji je “kriv” boks kojim se bavio, ali i poseta pogrešnom hirurgu, kako je sam izjavio.

Nekadašnji seks simbol, kojeg dobar deo ženske publike pamti uglavnom po scenama u filmu ‘Devet i pol nedelja, nimalo ne liči na sebe iz tih dana.

Glumac je devedesetih, posle nekoliko uspešnih filmova, napravio pauzu u Holivudu  i posvetio se profesionalnom boksu na pet godina. Međutim, kako je ipak odlučio da se vrati glumi, bio je primoran da se podvrgne brojnim plastičnim  operacijama. Očito je da se odlučio na previše zahvata, pa je njegovo lice veoma neobičnog izgleda.

Međutim, to mu neće smetati da odglumi ulogu u  filmu “Man Of God”,  koju režira Yelena Popović, koji prikazuje život Svetog Nektarija Eginskog, jednog od najvećih svetaca Grčke pravoslavne crkve.

On  je tokom 19. veka bio proteran iz Grčke pravoslavne crkve, ali nije prestao da pomaže siromašnim. Mlade devojke je učio da čitaju i pišu, a onda je na ostvru sagradio manastir koji je i danas svetionik vernicima.

U ovom ostvarenju Miki Rurki igra paralizovanog čoveka, dok glavni lik tumači Aris Servetalis. Prvobitna ideja je bila da ova uloga pripadne Radetu Šerbedžiji.

U filmu igra i Aleksander Petrov, a rediteljka Yelena Popović je negirala natpise grčkih tabloida da će se u “Božjem čoveku” pojaviti i poznati pripadnici pravoslavne veroispovesti Dženifer Aniston i Tom Hensk, piše “honeyandhemlock” koji prenosi da je cilj rediteljke da ovim filmom ljudima ulije nadu.

Yelena Popović je rođena u Beogradu i srpskog je porekla. Sa 17 godina se preselila u Ameriku, a sa 25 rodila sina kada se i upoznala sa pravoslavnom crkvom. Kako je izjavila, oduvek je verovala u Boga, ali se tek tada upoznala sa kanonom pravoslavne  vere.

Premijera filma “Man Of God”, Yelene Popović, najavljena je za novembar 2020. godine, a kao producenti se uz Yelenu pojavljuje i Aleksandros Poter.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava