Beč produžio zatvaranje još sedam dana

30.03.2021

Četvrto po redu zaključavanje,takozvani Lockdown, još nije ni počeo, a Beč ga je već produžio za još sedam dana.

Foto (c) pixabay

Pokrajine Donja Austrija, Burgenland i Beč prošle uvele su mere koje će važiti od 1. do 6. aprila 2021. godine.

Međutim, Beč je i pre početka “zatvaranja” produžio Lockdown na još šest dana do 11. aprila.  Pokrajine Donja Austrija, Burgenland neće uraditi isto kao Beč, i nisu donele odluku o produženju iako je  visoka stopa zaraze građana britanskim sojem virusa korona.

Bečke vlasti, ali i mnogi stručnjaci smatraju da blokada koja traje manje od sedam dana, neće imati mnogo efekta za smanjenje pritiska na bolnice.

“Zadovoljan sam što su gradonačelnik Mihael Ludvig i grad Beč donijeli odluku da produže mere blokade do 11. aprila”, naglasio je ministra zdravlja Anšober posle konferencije sa tri pokrajinska guvernera.

Strože kontrole na izlasku iz Beča

Nove mere podrazumevaju i  strože kontrole na izlasku iz Beča takoda će  bečka policija intezivnije kontrolisati ulaz i izlaz iz grada. Kontrola će se sprovoditi slučajnim odabirom, a  policiji će pomagati saobraćajna policija i civilne patrole. Putnici koji budu zaustavljeni moraju dokazati opravdan razlog svog putovanja. Ukoliko razlog nije propisan važečim merama, osoba koja je prekršila odredbu platitiće novčanu kaznu u iznosu od 100 eura.

Po odredbama koje važe u Beču od 1. do 11. aprila  nije dozvoljeno posećivati druge pokrajine zbog na primer razloga kupovine, već je dozvoljeno posetiti svoju porodicu u drugoj pokrajini ili ići na planinaranje, što se mora i  dokazati. npr. kupovine.

Osim na putevima i ulasku i izlasku iz grada kontrole će se vršiti i u javnom prevozu, parkovima i na ostalim otvorenim prostorima kako bi se sprečilo veće okupljanje ljudi.

 

Koje su još mere na snazi od 1. aprila prčitajte u našem tekstu  Beč, Donja Austrija i Burgenland celodnevno ograničenje kretanja i zatvaranje prodavnica

Beč, Donja Austrija i Burgenland celodnevno ograničenje kretanja i zatvaranje prodavnica

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava