Popfest u Beču od 22. do 25. jula 2021. godine

17.07.2021

Ove godine će program Popfesta u Beču biti u znaku umetničke doslednosti, raznolikosti i feminizma, i objediniće poznate izvođače u usponu na austrijskoj rep sceni.

Foto: (c) Patrick Wally

Ovogodišnji 12. po redu  Popfest u Beču održaće se od 22. do 25. jula 2021. godine. Posetioci festivala će imati priliku da dožive 40 nastupa uživo uz slobodan ulaz.

Nastupi od 22. do 24. jula će biti organizovani na otvorenom u Areni Beč, dok će se završni koncerti u nedelju 25. jula kao i ranijih godina održati na trgu Karlsplac.

Foto: © Arena Wien

Ove godine će Popfest biti u znaku umetničke doslednosti, raznolikosti i feminizma.Program festivala će objediniti poznate izvođače i imena u usponu austrijske rep scene kao što su Yugo, Dacid Go8lin, Eli Preiss, Slav, T-Ser i Kid Pex sa različitim pravcima pop muzike poput Mavi Phoenix, Buntspecht, Elektro Guzzi, Pauls Jets i Alicia Edelweiss i mešavinom različitih žanrova uz Schirenc plays Pungent Stench, Fuckhead i Gebenedeit. Kuratori festivala su EsRap i Fuzzman. „Važni su nam stav, različitost, ljubav i pravo da svako bude ono što želi. To je ono što zastupa pop muzika: sasvim normalnu radikalnost koja u svom izrazu može i sme i da boli“, objašnjavaju kuratori sastav izvođača na Popfestu 2021.

„U Areni Beč će posetioci moći da se zabave i dožive koncerte na bezbedan način kada je koronavirus u pitanju. Sve Bečlije treba da imaju pristup umetnosti i kulturi, jer nas to čini solidarnima i jakima. Zahvaljujem se organizacionom timu koji je uspeo da dovede ovoliko uzbudljivih izvođača, uprkos posebnim uslovima“, izjavila je Veronika Kaup-Hasler, članica gradskog veća zadužena za kulturu.

Informacije o programu, uslovima prisustvovanja koncertima i aktuelnim merama za suzbijanje širenja koronavirusa možete pogledati ovde Popfest.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava