Pravoslavna teologija kao nove studije na Univerzitetu u Beču

30.10.2015

Pravoslavna teologija će se uskoro naći na spisku mogućih studija na Univerzitetu u Beču. Do sad su tu mogućnost imali samo studenti u Minhenu.

Na Katoličkom teološkom fakultetu na Univerzitetu u Beču, od školske 2015/2016 godine, uveden je novi odsek – “pravoslavna teologija”. Odsek nosi naziv “Religijska pedagogija sa fokusom na pravoslavnu teologiju”.

Grad Beč ovim master-studijama ima za cilj da postane centar za proučavanje pravoslavne teologije u Centralnoj Evropi. Do sada, samo Minhen je imao ovu mogućnost.

Uvođenju novih master studija pravoslavne teologije na bečkom Univerzitetu prethodili su dvogodišnjim intenzivnih pregovora između pravoslavne i katoličke biskupije Bogoslovskog fakulteta Arhiepiskopije u Beču.
Svi zainteresovani studenti iz država članica EU mogu se upisati na fakultet do 30. novembra 2015. godine.
Za dodatna pitanja možete se obratiti svešteniku dr Ioan Mog-u (ioan.moga@univie .ac.at).

Opšte informacije o studiranju i o uslovima studiranja (uključujući i nivo jezika B2 / 2) mogu se naći na početnoj stranici Studentskog Point-a. Za specifična pitanja možete se obratiti i Johanu Pek-u (johann.pock@univie.ac.at).

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava