VHS univerziteti: Bolje obrazovanje – bolje šanse

08.02.2018

Bečki narodni univerziteti (Wiener Volkshochschulen - VHS) su sa svojom širokom ponudom idealan partner da proširite svoja znanja i poboljšate svoje sposobnosti.

Poznata je činjenica da se sa svakim stepenom obrazovanja povećavaju i šanse kako odraslih tako i dece da postignu bolje rezultate u školi, na poslu i u svakodnevnom životu. Ko želi da nauči nešto novo ili produbi svoje znanje u bilo kojoj oblasti, da jednom isproba nešto novo ili da upozna interesantne ljude, onda treba da poseti neki od bečkih narodnih univerziteta VHS –  Wiener Volkshochschulen.  Na ukupno 34 lokacije ovi univerziteti organizuju godišnje 15.000 kurseva, 7.500 predavanja i obave oko 30.000 savetovanja u oblasti obrazovanja, i to po cenama koje su povoljnije nego ikada ranije.
U ponudi su i besplatni časovi za učenike Nove srednje škole (NMS) i nižih razreda gimnazije iz matematike, engleskog i nemačkog jezika.

Najnovije pogodnosti pružaju kartice po povoljnim cenama u oblastima nauke, umetnosti, fitnesa i zdravlja. Na primer, sa jednom od kartica možete posećivati više kurseva i predavanja, a platite samo jednom.

– kartica nauke (200 predavanja za € 29)
– kartica umetnosti (20 kurseva za € 70)
– kartica putovanja (neograničeni broj multimedijalnih predavanja za samo € 19 po semestru)
– kartiva fitnesa (brojne ponude  u oblasti zdravstva i kretanja za €160 po semestru).

 

Šta je VHS?

VHS (fau-ha-es) je skraćenica od Volkshochschule (folks-hoh-šule), u slobodnom prevodu – narodna škola. Iako u svom imenu VHS sadrži univerzitet, narodna škola nije univerzitet u klasličnom smislu jer se njenim završetkom ne dobija akademska titula. Zajedničke karekteristike narodnih škola su:

  • Ponuda uključuje kurseve iz raznih sfera
  • Ne postoji završni ispit
  • Fokus je na samousavršavanju
  • Kursevi traju između par meseci i godinu dana
  • Ne postoji prijemni ispit

Tipična ponuda kurseva u narodnim školama uključuje:

  • Nemački kao drugi jezik
  • Strani jezici
  • Stručni seminari
  • Kursevi iz različtih sfera umetnosti, politike, informacionih tehnologija, kursevi o zdravlju, ishrani, kuvanja i mnogi drugi
  • Pripremna nastava za maturski ispit

Više informacija na zvaničnoj internet stranici VHS –  Wiener Volkshochschulen.
Prijavite se blagovremeno za željeni kurs. Tako ćete biti sigurni da ćete obezbediti sebi mesto u slučaju da za neki od kurseva vlada veliko interesovanje. Sve informacije o ponudama VHS na telefon +43 1 893 00 83 ili na zvaničnoj internet stranici 

Pročitajte i ovo: Nove mere za nezaposlene osobe u Austriji

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava