Obraćanje predsednika Austrije naciji povodom korona krize

13.03.2020

Predsednik Austrije Aleksander Van der Belen obratio se naciji u petak uveče, povodom korona krize u zemlji.

(c) FB Alexander Van der Bellen

“Moramo zajedno da prođemo kroz ovu situaciju”, rekao je predsednik Austrije Van der Belen u televizijskom govoru u petak uveče, pozivajući stanovništvo da ozbiljno shvate preporuke i savete vlade i stručnjaka. Cilj je usporiti širenje virusa kako bi zdravstveni sistem mogao nastaviti sa radom.

Van der Belen je govorio o “ozbiljnoj situaciji”:

“Koronska kriza pogađa sve nas i duboko se urezala u našu svakodnevnicu. Svi možemo nešto učiniti, ako ozbiljno shvatimo ono što savezna vlada i stručnjaci  preporučuju, vodeći računa o sebi i drugima. ”

 

Cilj: Usporiti širenje virusa korone

“Ako su bolnice preopterećene jer previše ljudi oboli istovremeno, naši najugroženiji su izloženi velikom riziku.”
Molba predsednika je: “Smanjite svoje socijalne kontakte na nužni minimum. To je jedini način na koji možemo da usporimo širenje virusa.”

Van der Belen je takođe apelovao na stanovništvo da se pridržavaju higijenskih saveta i da se privremeno suzdrže od rukovanja.

“Sada moramo zajedno da prođemo kroz ovu situaciju. I što više zajedno delujemo i sarađujemo, brže ćemo zajedno savladati ovu situaciju”, rekao je Van der Belen.

“Uveren sam da to možemo da učinimo, kao što smo i mnogo toga postigli u našoj zemlji. Zato vas molim da se pobrinite za sebe, a zajedno ćemo se pobrinuti za našu Austriju. ”

 

Zahvalnica svim pomagačima

Predsednik Austrije je uputio pohvale austrijskoj vladi koja deluje mirno, razborito i na odgovarajući način, ali i za opoziciju, koja se sada drži zajedno.

I “veliko hvala”, rekao je predsednik,  svim ljudima iz medicinske struke, hitnih službi, kao i radnicima i poslodavcima.”

Kancelar Sebastian Kurc je danas na konferenciji za novinare saopštio nove mere radi suzbijanja širenja epidemije korona virusa u Austriji. Kao najvažnija mera je da se od ponedeljka društveni život svede na minimum, što je ključno u zaštiti  starijih i hronično bolesnih osoba.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Nove mere u Austriji: Kontakte i društveni život svesti na minimum

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava