Predstava Ateljea 212: “Moja ti” gostuje u Beču

04.03.2018

Pozorišna predstava“Moja ti“ u izvođenju Ateljea 212, u aprilu će biti izvedena i pred bečkom publikom.

Pozorišna predstava “MOJA TI” nastala je prema komadu “Kako je dobro videti te opet” Olge Dimitrijević, a naslov je naknadno promenjen u trenutni naslov (Moja ti).

Komad se bavi problemom starosne, ideološke i seksualne, te rodne diskriminacije. Protogonistkinje su starice, neke od njih partizanke, komunistkinje, lezbejke, majke, svakako žene koje se u doba liberalnog kapitalizma prinuđene na borbu sa najrazličitijim muškim kulturnim rodnim normativima i primerima ideološke degradacije vrednosti za koje su se ove žene ceo život borile.

Glavne uloge u pozorišnoj predstavi “Moja ti” igraju dive srpskog glumišta Svetlana Bojković (Dragica), Gorica Popović (Ruža) i Tanja Bošković (Zagorka). U predstavi učestvuju i mladi glumci Sofija Juričan i Ivan Mihailović, kao i pijanistkinja Gorica Šutić.

Tri ženska lika glumice donose na potpuno drugačije načine. Iako su toliko različite, one uspevaju da se, svaka na svoj način, ujedine u borbi za opšte dobro. Tatjana Bošković, s jedne strane, donosi Zagorku kao nabusitu ženu kojoj nije teško da se bori protiv mnogo jačih od sebe. Sa druge strane, Gorica Popović deluje mnogo bespomoćnije i ostavlja utisak rezignirane žene koja je odveć umorna da bi se borila protiv nepravde, ali — to ipak učini. Kao međa stoji lik Svetlane Bojković. Ona donosi Dragicu kao ženu dostojanstvenu koja ne želi da se previše prepire, ali i dalje ima snage i dostojanstva da ne dozvoli da je gaze.

Muzika u pozorišnoj predstavi ” Moja ti” sačinjena je od autorske muzike kompozitorke Anje Đorđević, te od različitih citata, parafraza i referenci na poznate pesme.

Predstava će biti izvedena pred publikom u Beču, u teatru Akzent, u nedelju, 22. marta 2018.  sa početkom u 19:30 časova.

Prodaja ulaznica po ceni od 23€ i 25€ je već počela i  možete ih kupiti  na blagajni teatra  ili on lajn na zvaničnoj stranici Akzent teatra.

Adresa: Theresianumgasse 18, 1040 Wien

Detaljnije informacije na brojevima telefona 0667 77 52 555 ili 01/501 65 33 06

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava