Predstavljen trogodišnji izveštaj o strancima u Beču

21.11.2017

Veliki rast broja stanovnika glavnog grada Austrije traži efikasne mere integracije novih doseljenika koji u Beč svake godine dolaze sa svih strana sveta. Kako trenutno izgleda situacija sa njihovom integracijom pokazuje nam 4. gradski izveštaj o integraciji i raznolikosti.

U Gradskoj većnici je nedavno predstavljen 4. Bečki monitor integracije i diverziteta (izveštaj o strancima) koji prikazuje stanje u ovim važnim oblastima društvenog života. Pred brojnim predstavnicima grada, institucija i medija, o izveštaju su govorili autori. Grad Beč raste neverovatnom brzinom i svake godine dobija nove stanovnike sa svih strana sveta. Zato je efikasna integracija važnija nego ikada. Monitor već 10 godina gradskim političarima služi kao kompas: pokazuje im koje su mere uspešne, a koje ne donose prave rezultate. Pogledajte našu reportažu i saznajte kako se stvari razvijaju.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava