Premijera filma “Čuvari formule” u Beču

09.11.2023

Novo filmsko ostvarenje Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“ premijerno će biti prikazano u Beču 17. novembra u UCI Kinowelt Millennium City. Posle premijere „Čuvari formule” nastavlja turneju u brojnim gradovima u Austriji.

Premijerno prikazivanje u Austriji najnovijeg domaćeg filma „Čuvari formule“ zakazano je za petak 17. novembra 2023 u 19:30 sati u Beču u poznatom bioskopu UCI Kinowelt Millennium City. Posle projekcije bečkoj publici pokloniće se deo filmske ekipe.

Posle austrijske prestonice film nastavlja svoju austrijsku turneju. Od 19. novembra počinje prikazivanje u Cineplexx bioskopima u Salzburgu, Lincu, Grazu, Insbruku i Villachu. U Beču film nastavlja prikazivanje i u dva bioskopa, Cineplexx Donau Zentrum i Lugner City Kino.

O filmu:

Zasnovan na istinitoj priči, “Čuvari formule” priča je o grupi mladih jugoslovenskih naučnika u Vinči koji su u jeku hladnoratovske krize izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, te u pratnji tajne policije odlaze na lečenje u parisku kliniku. Tamo ih leči profesor Mathé, žestoki protivnik nuklearnog oružja koji, kao slamku spasa, predloži dotad nikada izvedenu operaciju zamene koštane srži. Je li Mathé uočio priliku za eksperimentisanje na živim ljudima ili im zaista želi pomoći i šta su tačno naučnici radili kada su ozračeni – neka su od pitanja koja postavlja Bjelogrlićev film, premijerno prikazan u Lokarnu, gde je osvojio nagradu Variety Piazza Grande i Zeleni leopard, a osvojio je i nagradu publike Srce Sarajeva proteklog leta na SFF-u.

 

REŽIJA: Dragan Bjelogrlić
SCENARIO: Vuk Ršumović, Dragan Bjelogrlić, Ognjen Sviličić
ULOGE: Radivoje Bukvić, Dragan Bjelogrlić, Predrag ‘Miki’ Manojlović, Alexis Manenti, Lionel Abelanski, Ognjen Mićović, Alisa Radaković, Jovan Jovanović


Karte možete kupiti onlajn na linku:

https://www.cineplexx.at/film/%C4%8Cuvari-formule—Guardians-of-the-Formula-OmU?date=2023-11-17&location=0

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava