Svečani godišnji koncert “Tri noći ” u organizaciji A:Kultura

15.11.2019

Svečani godišnji "Koncert 3 noći“ se tradicionalno održava u Beču i okuplja vrsne umetnike i izvođače, a program sadrži brojne žanrove.

(c) pixabay

Udruženje A:kultura iz Beča i ove godine organizuje muzičku manifestaciju  “Koncert 3 noći“ koji će biti održan 28. novembra 2019. godine , a ljubitelji muzike imaće priliku da uživaju u nastupu vrsnih umetnika i posebno pripremljenom programu.

Svečani godišnji “Koncert 3 noći“ već tradicionalno ima program koji sadrži brojne žanrove  i melodije za ljubitelje popularne, ozbiljne, džez i etno muzike.

Za ovu priliku nastupiće vrhunski muzički umetnici, solisti i orkestar „Gvardija“ iz Požarevca. „Gvardija“ će se publici u Beču predstaviti u više sastava: kao simfonijski orkestar, mešoviti orkestar, kvintet, kvartet i duo. Specijalna gosti koncerta su Alexia Chrysomalli iz Grčke,  sopran Lorika I. Heinz, tenor Fernando Fernandez i mnogi drugi.

Prvi program Radio televizije Srbije proslavlja 50 godina postojanja emisije “Večeras zajedno”, koja će svoju proslavu otpočeti upravo na koncertu u Beču, odakle će uživo emitovati delove “Koncerta 3 noći“, kao i intervjue sa učesnicima.

Kultura na prvom mestu

Udruženje A:kultura iz Beča se bavi specifičnim programima koji imaju za cilj da obogate kulturnu ponudu u Austriji, ali i da Austrijancima prikažu bogatstvo srpske kulture.

“Promivišemo popularnu, klasičnu, etno i džez muziku, kao i obrade sličnih žanrova. Ove tri teme, prema našem osećaju i ideji, zaslužuju da ih muzički, umetnički i scenski prikažemo u jednoj večeri! Tako je i nastala ideja da svake godine organizujemo naš svečani godišnji “Koncert 3 noći“, kaže Milorad S. Samardžija, predsednik udruženja A:kultura:a Vienna.

Inače, kulturno udruženje A:kultura već dugi niz godina organizuje i Dečji muzički festival – Zlatna pčela“, na kome  učestvuju deca i mladi koji pohađaju muzičke škole u Beču ili imaju privatne profesionalne pedagoge. Veliku pažnju je privukao i Koncert filmske muzike sa Balkana, koje je A:kultura organizovala u aprilu ove godine.

VIDEO: Koncert filmske muzike sa Balkana

Publika koja poseti “Koncert 3 noći“ koji će se održati  28. novembra uživaće u najpopularnijim muzičkim numerama u izvođenju vrsnih umetnika.

Datum:  Četvrtak, 28.11.2019. u 19:30h
Mesto: Svečana sala magistrata 15 (Festsaal der Bezirksvorstehung 15)
Adresa: Rosinagasse 4,  1150 Wien

Ulaznice za Koncert „3 noći“, po ceni od 15 evra, mogu se kupiti  u predprodaji na više lokacija u Beču:

***  Apimea
Dreihausgasse 42, 1150 Wien
Kontakt:+43 6604880039

*** Niški Merak
Märzstrasse 29, 115o Beč
Kontakt: 068 1811500 14

*** Udruženje Srba u Austriji
Thaliastraße 87, 1160 Beč
Kontakt:+436677978666
Radno vreme od 10 do 14 časova i od 17 do 20 časova (ponedeljak-petak)

*** Studentska organizacija OSSI – Popust za karte obezbeđen je studentima preko organizacije OSSI- Beč prijavom putem mejla prijava@ossaw.at

Cena ulaznica na dan koncerta koštaju 18 evra i mogu se kupiti na večernjoj kasi.

Detaljnije informacije o “Koncertu 3 noći“ i rezervacijama možete dobiti putem broja telefona  +43 6604880039  ili office@akulturavienna.com

Facebook događaj 

 

PROČITAJTE  NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Kuća sloge i jedinstva: Otvoreno Udruženje Srba u Austriji

Svečano otvorena manifestacija „Dani Srbije i Srpske u Austriji“

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava