Mi smo deca vesela: KSD Bambi iz Beča dočekuje decu iz Srbije i Austrije

04.04.2019

"Mi smo deca vesela", dečji festival koji tradicionalno organizuje udruženje Bambi iz Beča, očekuje veliki broj gostiju i učesnika iz Srbije i Austrije.

KSD Bambi iz Beča postoji i uspešno radi već 45 godina i nedavno su prolsavili ovaj značajan jubilej.  Bambi broji više od  500 članova koji su većinom rodom iz okoline Požarevca. 
Folklorna sekcija ima 5 ansambla, od najmlađeg do seniora. Ribolovačka sekcija je takođe veoma aktivna, kao i fudbalska sekcija.

Najveći deo ovog društva čine upravo  deca i tinejdžeri. Osim brojnih aktivnosti u klubu, uprava je pre šest godina osmislila manifestaciju “Mi smo deca vesela” i svojim najmlađim članovima posvetila ovaj dečji festival  i na taj način uputila i  zahvalnost i deci i njihovim roditeljima, za ljubav i privrženost  prema Bambiju.

KSD Bambi se priprema da dočeka brojne goste na festivalu “Mi smo deca vesela” koji će se održati  u Beču u subotu 6. aprila 2019. godine.

Učesnici i glavni akteri festivala, deca uzrasta do 16 godina, kroz pesme i igre preneće nekadašnje običaje i umetnost svojih predaka.
Posle zvaničnog dela programa, nastaviće se druženje uz bogat program, a sigurno će se sklopiti i nova prijateljstva koja je deci omogućio dečji festival “Mi smo deca vesela”.

Festival “Mi smo deca vesela” održaće se u subotu 06. aprila 2019 godine u svečanoj sali Festsaal Längenfeldgasse, na adresi Längenfeldgasse 13-15, u 12. bečkom bezirku, sa početkom u 18 časova.

Osim domaćina na festivalu “Mi smo deca vesela” učestvovaće brojna folklorna društva iz Austrije i Srbije.

Uz pratnju Etno orkestara pod upravom Aleksandara Arabadjieva, svoje umeće u folklornim igrama pokazaće:
KUD “Miodrag Miljković-Midga” – Ćirikovac
KUD “Makedonka” –  Beč
KUD “Jedinstvo” –  Beč
Kud Zavičaj – Tulln
KUD “Dukat” – Traiskirchen
KUD “Bor” Bor
KUiSD “Bora Stanković” – Beč
KUD „Barili“ – Braunau

Uprava kluba KSD Bambi poziva sve zainteresovane da se pridruže i ponesu dobro raspoloženje, a naravno najdraži gosti su mališani i deca sa svojim roditeljima,  jer je njima i posvećen festival “Mi smo deca vesela” u Beču.

Facebook stranica KSD Bambi i događaj “Mi smo deca vesela”.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava