Privredni skup u Beču: “Srbija, magnet za strane investicije”

22.02.2019

Privredni skup koji će biti održan na ekonomskom fakultetu u Beču predstaviće Srbiju kao jednu od najprivlačnijih investicionih destinacija u Evropi.

(c) pixabay.com

Srbija je tokom perioda od prethodnih 10 godina postala jedna od vodećih destinacija kada su u pitanju direktne strane investicije u regionu Zapadnog Balkana.

Činjenica koja je posebno zanimljiva se odnosi na fantastičnu raznolikost investitora  koji se pojavljuju na srpskom tržištu, od kompanija iz  država Evropske unije, zatim kompanija iz Ruske Federacije, do investitora iz Kine i sa Bliskog Istoka. Tokom poslednjih nekoliko godina zapažene su  značajne investicije i projekti u sektoru gradjevine i infrastrukture.

Stručna radna snaga koju Srbija poseduje, relativno niska cena rada, povoljna geografska lokacija kao i privredni rast, su pozitivni argumenti koji privlače strane investitore.

 

Privredni skup koji će se održati u Beču  5. marta 2019. godine na Kampusu Ekonomskog Univerziteta okupiće brojne privredne stručnjake i zanimljive paneliste.

Privredni skup pod nazivom ” Srbija – magnet  za strane investicije sa Istoka i Zapada” počinje u 18:30 časova, a na mnogobrojne teme o Srbiji diskutovaće stručnjaci iz brojnih oblasti:
– Marco Hernandez, vodeci ekonomista za region Zapadnog Balkana Svetske banke,
– Nada Knežević, direktor predstavništva privredne komore Srbije u Austriji,
– Kontantin Bekos, regionalni menadžer za Centralnu i Jugoistočnu Evropu Privredne komore Austrije,
– Filip Conic, viši projektni manadžer kompanije  Roland Berger
– Dietmar Reindl, direktor za ekonomska pitanja kompanije Immofinanz AG.

Panel će voditi gdja Jelena Cerar, menadžer projekta EM&CEE iz Istraživačkog centra za brzo rastuća tržišta, Centralnu i Istočnu Evropu Bečkog ekonomskog Univerziteta.

 

Privredni skup u Beču trajaće do 20:00 časova, a posle zvaničnog dela biće upriličen koktel 

Mesto održavanja panela je Kampus Ekonomskog Univerziteta u Beču – WU Campus, AD.0.114, Sitzungssaal 1, Welthandelsplatz 1, 1020 Vienna.

Svi zainteresovani,  svoj dolazak trebaju najaviti na  e-mail adresi: emcee@wu.ac.at (poželjno do 1. marta 2019. godine).

 

Pozivnicu za privredni skup možete preuzeti na linku→ here.

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava