Dijaspora oduševljena manifestacijom Vojvodina u Beču i tamburašima

20.10.2018

U okviru manifestacije "Vojvodina u Beču" koja je održana pod sloganom "Oseti magiju- Doživi Vojvodinu" srpska pokrajina je predstavljena na originalan način kao turistička destinacija uz brojne izlagače koji je čine jednom od najprivlačnijih destinacija u regionu.

Na oduševljenje brojnih Bečlija, Turistička organizacija Vojvodine predstavila je bogatu turističku ponudu srpske Autonomne pokrajine  na manifestaciji “Dani Vojvodine“ koja je održana  18.oktobra 2018. godine u Beču, uz pomoć agencije IdeaPro i portala

Deo vojvođankse turističke delegacije u Beču bile su i lokalne turističke organizacije Subotice, Inđije i Sremskih Karlovaca, kao i brojni privrednici i gastronomi:  Salaš 137, čarda „Bata Pežo“,  “Truf truf”  sa proizvodima od tartufa, “Ecovital” proizvođač hladnog ceđenog ulja, vinarija „Zvonko Bogdan“ i vinarija „Kiš“.

Delegacija Vojvodine sa izlagačima organizatorkom promocije Vesnom Dimitrijević

U prepodnevnim časovima, u okviru konferencije za medije,  prisutnima su se obratili  dr Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine i Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine.

Konferenciju su vodili Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine i Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine

“Veliko nam je zadovoljstvo da u Beču na ovakav način predstavimo sve lepote Vojvodine, kao i  da pokažemo koliko mogućnosti za lep i prijatan odmor postoji u Srbiji ”, istakla je Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

„Vojvodina je bogata tradicijom i kulturom, sa modernim gradovima i tradicionalnim salašima, privlačna za sve uzraste. Zato vas pozivamo da dođete, doživite i istražite Vojvodinu, i otkrijete sve lepote koje nudi”, dodala je Pavlović.

Vojvodina u Beču: Konferencija u poslovno-medijskom centru IDEAHOUSE

“Novi Sad, nosi dve titule, Omladinska prestonica Evrope 2019. godine i Evropska prijestonica kulture, 2021. godine. Obe titule u narednim godinama doprineće razvoju Vojvodine i Novog Sada u kulturnom i ekonomskom smislu”, rekao je Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine.

” U privrednom razvoju Vojvodine, turizam ima veoma značajno mesto jer njegov razvoj utiče na razvijanje i drugih delatnosti poput poljoprivrede, trgovine, saobraćaja, građevinarstva i drugih” dodao je Vučurević. On se osvrnuo i na bogat turistički potencijal Vojvodine i dodao da postoji veliki prostor za dodatni rast.

Na konferenciji koja je održana u poslovno – medijskom centru IDEAHOUSE.  prisustvovali su predstavnici medija iz Srbije i Beča, turistički radnici iz lokalnih agencija, privrednici iz Beča i brojnih udruženja, između ostalih i Organizacija srpskih studenata u inostranstvu – OSSI, ogranak iz Beča.

Takođe, na manifestaciji  su bili prisutni i Vili Turaček (Willy Turacek) direktor za turizam i ugostiteljstvo iz Privredne komore Austrije, Mario Grnja iz Privredne komore Beča, Nada Knežević, direktorka predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji, Edvin Šefer (Edwin Schäffer)  iz Austrijskog integracionog fonda i mnogi drugi.

Turističku manifestaciju “Vojvodina u Beču” organizovala je agencija Idea Pro iz Beča, na čelu sa Vesnom Dimitrijević, urednicom portala www.dijaspora.tv, koja se već dugi niz godina bavi organizacijom značajnih manifestacija u dijaspori.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: Vojvodina u Beču predstavljena austrijskim investitorima 

Važna turistička destinacija za turiste iz Austrije

Vojvodina svakako jeste jedno od važnih turističkih destinacija za turiste iz Austrije bilo da je to poseta salašima, Novom Sadu ili manastirima na Fruškoj gori. Sve zanimljivije takođe postaju i vinarije, i one male porodične ali i one koje mogu da ugoste veće turističke grupe.

Gastronomska ponuda u Vojvodini je poznata u celom svetu

Poznata Petrovaradinska tvrđava, bila je domaćin i ove godine po 18-ti put internacionalnom muzičkom festivalu EXIT, koji okuplja preko 300.000 posetilaca.

Subotica sa jezerom Palić, srce secesije i bogate turističke ponude, zatim istorijski gradić Sremski Кarlovci, Vršac, grad vina samo su neke od destinacija u Vojvodini gde možete uživati. Osim toga tu su salaši, bogata gastronomija, dobra vina i mnogobrojni događaji.

Tvrđava Bač u Vojvodini

U srcu Fruške gore, izolovani od urbanog, turisti mogu uživati u ponudi etno kompleksa “Vrdnička kula” u Vrdniku. Šetnja “stazom zdravlja”, spa i velnes programi, bogata gastronomska ponuda, vinski podrum, sadržaji za decu samo su deo ponude ovog kompleksa.

Fruška gora je nezaobilazna za sve izletnike koji žele da uživaju u pešačkim, biciklističkim stazama, bogatim riznicama 17 pravoslavnih manastira ili da posete neku od mnogobrojnih vinarija i probaju bermet, slatko desertno vino karakteristično za ovo područje.

Vinarija “Kiš” jedan od izlagača u Beču

Posle zanimljive prezentacije  brojnih turističkih potencijala Vojvodine gosti u Beču su imali  priliku da probaju čuveni vojvođanski fruštuk sa projom, gibanicom, močom, kajmakom, čvarcima, kulenom, domaćom slaninom i brojnim đakonijama.

Vojvođanski fruštuk za svačiji ukus

U toku dana dana članovi delegacije Vojvodine posetili su  Privrednu Komoru Beča gde  ih je zvanično primio gospodin DI Walter Ruck,  predsednik komore. Tokom ovog susreta razgovaralo se o investicionoj klimi, o sektorima od značaja za razvoj ekonomije, o  turističkim programima i mogućnostima saradnje. Sastanku je prisustovala i gospođa Nada Knežević, direktorka predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji.

Walter Ruck, predsednik Privredne komore Beča sa vojvođanskom delegacijom: Nataša Pavlović, direktorka TO Vojvodine, Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine i gospođa Nada Knežević, direktorka predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji

Vojvodina u Beču sa nezaobilaznim tamburašima

Uz promociju u poslovno-medijskom centru IDEAHOUSE i  brojnih izlagača, Vojvodina u Beču se predstavila i na zabavan način, uz tamburaški orkestar. Na čuvenom trgu Albertina, vojvođanski tamburaši su svirali za brojne prolaznike i turiste. Uz nastup tamburaša, delile su se čokolodice i ostali promo materijali što su prolaznici prihvatili sa oduševljenjem.


Do sada neviđeno: Tamburaški orkestar iz Vojvodine na trgu Albertina u Beču

Bečlije i turisti se upoznaju sa Vojvodinom

U  večernjim satima u IDEAHOUSE,  u okviru manifestacije „Vojvođansko veče“, održao se finalni deo manifestacije “Vojvodina u Beču”. Veliki broj pripadnika dijaspore i stranih gostiju  su  uživali  uz zvuke tamburaškog orkestra i tradicionalnim vojvođanskim specijalitetima. U ime Nebojše Rodića, novog ambasadora Republike Srbije u Austriji, manifestaciji je prisustvovala gospođа Svetlаnа Stаnković,  prvi sаvetnik i šeficа Konzulаrnog odeljenjа. 

Posebno za ovu priliku, i po receptima restorana “Salaš 137” , poznati bečki  ugostitelj Boris Kozomara i njegov restoran “Das 1090” pripremili su nezaboravnu vojvođansku trpezu koja se sastojala od specijaliteta: salašarskog predjela, butkica u sosu od rena, jagnjetina u vinu i mleku sa ruzmarinom i drugi. Ono bez čeka vojvođanska trpeza ne može da se zamisli su, naravno, nezaobilazne starinske šnenokle.

Tamburaški orkestar je sa poznatim hitovima oduševio prisutne goste, koji će druženje, posle manifestacije u Beču, sigurno, nastaviti u Vojvodini.

Za dodatne informacije:
Turistička organizacija Vojvodine
Zvanična internet stranica TO Vojvodina
21000 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 6/IV
tel: +381 (0)21 452 910
office@vojvodinaonline.com

Vojvođansko veče za pamćenje: Nataša Pavlović, direktorka TO Vojvodine, Ljubiša Dimitrijević, vlasnik i direktor IDEAHOUSE, David Stockinger iz partije SPÖ sa tamburašima

 

Veselo u IDEAHOUSE: Gosti uživaju uz tamburaše

 

Vojvođansko veče u Beču: Druženje će se nastaviti u Vojvodini

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Vojvodina u Beču predstavljena austrijskim investitorima

 

Exit u Novom Sadu: Najznačajnije mesto okupljanja mladih u Evropi

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava