Rapid Kragujevac: Priča o fudbalskom klubu iz 1926.-te godine

05.10.2018

Naš čitalac Goran Janković poslao nam je zanimljivu priču i fotografije o nekadašnjem fudbalskom klubu Rapid Kragujevac koji su osnovali kragujevački studenti u Beču.

Retka fotografija: F.K. RAPID iz Kragujevca , 1926. godine

Dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka u Kragujevcu, kada fudbal stiče brojnije poklonike,  osnovan je fudbalski klub RAPID, i to na ugled bečkog Rapida. Naime, kragujevački studenti u Beču su osnovali klub i doneli dresove Rapida u Kragujevac.

Nema detaljnijih informacija o klubu osim da im je fudbalski teren nalazio gde je danas fabrika “21 oktobar”, iza autobuske stanice u Kragijevcu.

Po rečima jednog starog sportskog novinara iz Kragujevca, Momir Lukić iz Rapida izabran je za drugog sekretara Uprave kragujevačkog loptačkog podsaveza, a Ljubomir Petrović za člana Upravnog odbora 11.avgusta 1935.

Klub je postojao nekoliko godina i ugasio se kad je počeo drugi svetski rat. Nije se ponovo obnavljao.

Naš čitalac Goran Janković poslao nam je zanimljivu priču i fotografije, a ukoliko neko nešto više zna o fudbalskom klubu Rapid Kragujevac, može nam pisati office@dijaspora.tv

 

Rapid Kragiujevac -Fotografija za album sa sličicama koji je štampan tridesetih godina prošlog veka

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava