Raspust u Beču: Deca imaju brojne atrakcije za vreme uskršnjeg raspusta

12.04.2019

Deca u Beču koja za uskršnji raspust ostanu u gradu ne treba da brinu da će im biti dosadno jer ih od 13. do 23. aprila očekuju brojne atrakcije i manifestacije koje su ili besplatne, ili skoro pa džabe.

(c) pixabay.com

Grad Beč se pobrinuo da i onoj deci, koja nisu otišla na odmor , ne bude dosadno u njihovom gradu za vreme uskršnjih praznika. Ponuda je zaista raznovrsna, evo i nekoliko najinteresantnijih predloga gde roditelji mogu provesti zanimljivo vreme zajedno sa svojim mališanima.

Dani bajki u Gradskoj kući

Namrgođeni patuljci, hrabre princeze, mitska bića: 17. i 18. aprila Gradska kuća se pretvara u začarani svet bajki. Ulaz je besplatan.

Digitalna radionica stripova

Od ideje do vlastitog stripa: Ovde deca mogu sama da izmisle priču i da je uz pomoć odgovarajuće kompjuterske aplikacije pretoče u strip.

Radionica Poetry Slam

Ovo je jedna vrsta takmičenja gde učesnici pokušavaju da svoje misli i priče prikažu na jedan posebno kreativan način.

Izrada maski za dečake

Jednostavno se prepustiti mašti i kreirati svoje drugo Ja: Koristeći hartiju, makaze, lepak i slično dečaci izrađuju svoje vlastite, lične maske.

Posete seoskim gazdinstvima i avanture u šumi

Na gradskom dobru Cobenzl deca mogu od testa da peku slatke uskršnje zeke ili da se poigraju sa domaćim životinjama. A u seoskom domaćinstvu Am Prentlhof mogu da se uvere kako to bio seljaci sarađuju sa prirodom i kako se od pšenice prave kifle. A oni najmlađi mogu u Praterskoj šumi  da upoznaju male šumske i livadske stanovnike.

Uskršnje igrarije i uskršnji geokočing

Kod ovih društvenih igara za čitavu porodicu se sve se vrti oko zeke, jaja i koka. A u okviru uskršnjeg geokočinga deca uz pomoć GPS-uređaja kreću na rešavanje zagonetki po 8 becirku.

Kompletan program za vreme raspusta u Beču moćete pogledati na internet stranici Ferienspiel  i u brošuri koju su dobila preko škole pre početka raspusta.

Inače, organizacija wienXtra  ima u svo programu brojne ponude za decu i mlade preko cele godine i poziva ih da se aktivno uključe u sve što se nudi u oblasti muzike, filma, igara ili medija. wienXtra usko sarađuje sa Gradom Bečom, a posebno sa odeljem magistrata za mlade, MA 13.

 

Ponude bečkih muzeja za najmlađe

Brojni muzeji u Beču se trude da interesantnim sadržajima privuku i decu u svoja zdanja. Ima i muzeja u Beču koji su potpuno posvećeni deci. Više ovde…

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava