Dunavski toranj u Beču uveo besplatnu autobusku liniju od metro stanice

16.04.2019

Osim brojnih atraktivnih ponuda, Dunavski toranj od nedavno ima i posebnu besplatnu autobusku liniju koja povezuje toranj sa stanicama metro stanice Alte Donau (U1) i Neue Donau (U6).

(c) www.donauturm.at

Dunavski toranj (Donauturm) u Beču, u parku u blizini Centra Ujedinjenih nacija je sigurno jedan od omiljenih simbola grada Beča. Sa svojih 252 metra visine Dunavski toranj je najviša građevina u Austriji. Otvoren je 1964. godine u Dunavskom parku 22. bečke opštine i omiljena je bečka atrakcija i znamenitost , koju godišnje poseti blizu pola miliona ljudi.

Toranj je prošle godine renoviran, a rotirajući restoran na 170 metara  i kafić na 160 metara visine potpuno su modernizovani. Na platformi sa koje se pruža impresivan panoramski pogled na Beč se nalaze ekrani sa najvažnijim  informacijama o okolnim građevinama na brojnim stranim jezicima, a moguće je približiti pogled ili razgledati Beč u noćnom izdanju.

Na Dunavskom tornju u Beču se možete  večerati u romantičnom okruženju, a neki se odluče da kažu i sudbonosna “da” na ovoj visokoj bečkoj atrakciji. O svim atraktivnim ponudama možete pročitati na zvaničnoj internet stranici Dunavski toranj – Donauturm.

Novost u ponudu je i pivnica u podnožju Dunavskog tornja sa velikom letnjom baštom i ponudom austrijskih specijaliteta, a glavni gurmanski brend će biti pečeni pilići.

Pošto Dunavski toranj nije bio baš najbolje povezan sa gradskim prevozom, menadžment ovog objekta je uveo posebnu besplatnu autobusku liniju koja od 1. aprila povezuje toranj sa stanicama metro stanice Alte Donau (U1) i Neue Donau (U6). Električni autobus saobraća na svakih petnaest minuta, vožnja traje 5 minuta, a mesta ima za dvadesetak putnika.

Pročitajte još i ovo : Dunavski toranj i njegove prve visoke komšije 

Bečke plaže na Dunavu među najboljim u Evropi

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava