Bili smo na dobrom koncertu: Napokon, Riblja čorba i Van Gog u Beču

26.01.2014

Rock spektakl, u pravom smislu te reči, dogodio se proteklog vikenda u Beču, u koji se polako ali sigurno, posle najezde narodnjaka, vraća rock muzika.

“Na zapadu ništa novo”, a u Beču urbani muzički udar sa Balkana. U prepunom Lugner Sitiju, 25. januara nastupili su kultni rok bendovi iz Beograda. Furiozni Van Gog zapalio je publiku do tačke usijanja, a potom je Riblja čorba sve zapržila do eksplozije.

Za publiku u Beču ovo je bio, ipak, nesvakidašnji događaj. Hitovi, novi i stari, ređali su se jedan za drugim. Van Gog je pokazao da je zreo bend, veoma inovativan i da se prilagođava trendovima. Zvuk prepoznatljiv i čvrst, odlično baratanje instrumentima i uvek sveži aranžmani drži ih među vodećim grupama srpske rok scene.

Energični frontmen, Zvonimir Đukić – Đule, izuzetno nadahnut, perfektno je vodio dvosatni koncert. Kulminacija su bile pesme „Neko te ima noćas“ i „Kolo“. Publika je bila u delirijumu, ali i Đule koji je pred kraj nastupa sebe, članove benda, pa i publiku poprskao vodom.

Oko ponoći na binu su se popele legende jugoslovenskog roka, grupa Riblja čorba. Prva numera „ Ja ću da pevam“ dokazala je da su i dalje „mladi i perspektivni“, kako voli da se našali vođa grupe Bora Đorđević.

Riblja Čorba poznata je po odličnom koncertnom zvuku, svira sa istim žarom kao i pre tri decenije, pa ne čudi što je u publici bilo svih generacija. Uzbuna, Radiću šta god hoću, čule su se stare i nove pesme, između kojih je Bora “bez cenzure” recitovao svoje stihove.

Bora Đorđević, na sceni neumoran, a van nje srdačan i raspoložen za obožavaoce, sa kojima se strpljivo fotografisao.
U poslednje vreme u Beču, koji je godinama pravi raj za narodnjake, sve su posećeniji koncerti rok sastava iz Srbije. Tako je bilo i ovoga puta u Lugner Sitiju, gde se za nastup Bore i Đuleta tražila karta više.
Organizator koncerta Yunited Events već je spremio sledeća gostovanja. Za ljubitelje rock muzike biće to koncert grupe Crvena Jabuka i Divlje Jagode 26. aprila 2014. godine, takođe u Lugner Sitiju (Lugner City).

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava