Prosvjetin novogodišnji koncert 2020

14. jan 2020 u 10:52
Preuzmi video

Prosvjeta Austrija, srpsko prosvjetno kulturno društvo  iz Beča, i ove godine je 9. put za redom uspešno organizovala „Srpski novogodišnji koncert“, a povod je bila Pravoslavna Nova godina.
Deveti Srpski novogodišnji koncert u Beču, održan je u svečanoj sali Magistrata treće bečke opštine, uz izvrstan umetnički program i veliki broj gostiju.

Koncert u Beču je otvorio Mali hor Prosvjete, pod vodstvom Vere Simić, koji pevao pesmice na srpskom i nemačkom jeziku, a zatim su se na sceni smenjivali izvrsni umetnici.

Vrhunac koncerta bio je nastup sjajne Nataše Veljković, jedne od najpoznatijih pijanistkinja u Austriji, i zvezde večeri, operske dive Dragane del Monako.
Na Srpskom novodišnjem koncertu u Beču, pored dve velike umetnice, nastupali su čelista i Miloš Stosiek i Jelena Krstić i Aleksandar Saša Simić.
Svi oni zajedno priredili su publici pravi muzički doživljaj uz izvođenje dela velikih svetskih kompozitora klasične muzike ali i izvornih i crkvenih srpskih pesama.

Koncert je imao humanitaran karakter jer će prihod sa ovogodišnjeg Srpskog novogodišnjeg koncerta u Beču, Prosvjeta namenila deci koja pohađaju Školu srpskog jezika u Beču.

Koncertu su prisustvovali brojni gosti iz diplomatskog kora, umetnici, medijski i kulturni poslenici, javne ličnosti, predstavnici srpskih udruženja, kao i mnogi drugi prijatelji i poštovaoci Prosvjete.

Među počasnim gostima su bili ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić, poslanik Slobodarske partije Austrije (FPÖ) u bečkoj skupštini Nemanja Damnjanović, član bečke vlade Maksimilian Kraus, Zoran Ilić, predstavnik Narodne partije Austrije (ÖVP) i mnogi drugi.
Manifestacija je završena sa čestitkama i obećanjem da će i sledeći Srpski novogodišnji koncert u Beču nastaviti tradiciju obeležavanja Pravoslavne Nove godine na ovaj način, koji i dolikuje srpskoj Zajednici u Beču.

Sala Magistrata 3. bečkog okruga, u kojoj je održan koncert, po lepoti i akustici spada u elitne koncertne prostore u Austriji.
Više o aktivnostima ovog udruženja na zvaničnoj Internet stranici SPKD Prosvjeta.

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

GALERIJA FOTOGARFIJA:

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava