Beč: Gde je dozvoljeno roštiljanje?

11.08.2014

Za sve ljubitelje roštilja, grad Beč, nudi brojna javna mesta za ovu vrstu kulinarskog uživanja i druženja. Gde možete roštiljati bez rezervacije i plaćanja a za koje lokacije se morate prijaviti, pročitajte u našem tekstu.
Svi mi volimo dobru hranu i veselo druženje a roštiljanje u prirodi predstavlja jedan od najlepših načina za to. Međutim iz brojnih razloga se ne može roštiljati na svakom mestu. U Beču postoji šest mesta za roštiljanje bez plaćanje i rezervacije i ona se nalaze na sledećim adresima:

• 11., Am Kanal, Alberner Hafenzufahrtstraße, u blizini Margetinstraße
• 14., Auhof-Retentionsbecken
• 16., Steinbruchwiese u Ottakringer šumi
• 17., Rohrerbadwiese kod Exelbergstraße
• 19., Krapfenwaldgasse pored Höhenstraße, kod bazena Krapfenwaldbad
• 23., Draschepark, ugao Triester Straße/Sterngasse

Gril zona “dunavski talas”

Roštiljati na dunavskom ostrvu (Donauinsel) takođe predstavlja mogućnost za sve Bečlije da uživaju u prirodi i dobrom jelu. Zapravo na ovom području se nalazi i najnovija gril zona “dunavski talas” (Donauwelle). Moderan izgled ovog novog mesta za roštiljanje izabrali su stanovnici Beča na prošlogodišnjem online glasanju. “Dunavski talas” pruža je mesto koje pruža mogućnost roštiljanja za 20 osoba i ima korpe za vatru i priključak za struju.

Pored nove zone za roštiljanje na dunavskom ostrvu postoji još 15 posebnih “gril zona” u Beču koje su u vlasništvu bečkog ministrastva za vodoprivredu (MA45) . One se mogu koristiti uz novčanu nadoknadu od 10 € na dan i predhodnom rezervacijom na sajtu grada Beča. Sve “gril zone” na dunavskom ostrvu poseduju veliki betonski roštilj i klupu za sedenje.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava