Sankalište bez snega u Beču, probajte i Vi ovu bečku atrakciju!

07.07.2018

Svi ljubitelji spustova i sankanja mogu se spustiti niz brdo ali bez snega na takozvanom “Letnjem sankalištu” u Beču. Ova bečka atrakcija predstavlja idealnu priliku za porodičan izlet.

(c) Hohe Wand Wiese

Svi koji vole da se zimi sankaju ili da se bave zimskim sportovima na livadi Hohe Wand Wiese, mogu to učiniti i bez snega na istom mestu.  Letnja sezona je otvorena još u aprilu mesecu i nudi  brojne sadržaje, kao što su sankanje i  “skijanje” bez snega, montibajking i velika gastronomska ponuda.

Posetioce očekuje staza za sankanje u dužini od 850 metara, sa 14 krivina i brzinom do 40 km na čas. Ovo posebno “letnje sankalište” koje se nalazi na periferiji Beča, tačnije u Mauerbach-u, 14., Mauerbachstraße 174-184, predstavlja nezaboravan provod za celu porodicu.

Deca od 3 do 6 godina starosti se smeju spuštati niz brdo samo uz pratnju jednog od roditelja, dok se deca već od 7 godina smeju samostalno spuštati niz ovu stazu koja ima visinsku razliku od 93 metra. A da se ne biste penjali do vrha peške tu je žičara sa koje se pruža prelep pogled na čitavu okolinu.

  1. godine obnovljena je glavna zgrada sankališta koja posetiocima pruža usluge bifea, garderobe i toaleta.

Letnja bečka staza za sankanje je otvorena  petkom od 13.00 do 18.00 sati, a subotom, nedeljom i praznikom od 10.00 do 18.sati. U julu i avgustu će raditi svakoga dana od 10.00 do 18.00 sati.

Više informacija o ovom nezaboravnom provodu možete pročitati na zvaničnom sajtu letnjeg sankališta u Beču.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava