Uskoro će Beč biti u svom najlepšem izdanju

08.10.2019

Sredina novembra je vreme kad se najlepši trgovi Beča transformišu u magične božićne pijace, a već su počele pripreme za ovaj svečani trenutak.

Foto: (c) dijaspora.tv

Beč je jedan od najlepših gradova u Evropi u vreme božićnih praznika, a da bi ceo grad izgledao kao iz bajke potrebne su velike pripreme.
Ispred gradske skupštine na Rathaus placu počinju pripreme za klizalište i postavljanje božićne pijace, kako bi posetioci već sredinom novembra mogli da uživaju u nesvakidašnjoj atmosferi.

Pored već poznatih i omiljenih ponuda kao što su klizanje u bajkovito uređenom parku i tradicionalni štandovi sa ukrasima, božićnim poklonima, poslasticama i punčom posetioce najvećeg bečkog  Christkindlmarkt-a od 15. novembra do 26. decembra očekuju i nove atrakcije.

Božićna pijaca u Beču ima dugu tradiciju, a prve božićne pijace postojale su još u 14. veku i nalazile su se na brojnim mestima u gradu. Bečki Chriskindlmarkt se ispred Rathaus-a održava još od 1975. godine.

 

Ledeni san za sve uzraste

Od sutra se počinje sa postavkom drvenih podloga za klizalište Kleiner Eistraum koje će biti otvoreno od 15. novembra 2019. do 6 januara 2020.godine, a posle toga na istom mestu do kraja zime Bečlije će uživati u velikom klizalištu koje svake godine poseti više stotina hiljada posetilaca.

Mnogima, posebno najmlađim Bečlijama, ovde se dogodilo prvo iskustvo na ledu jer je za početnike na raspolaganju poseban teren na kome se može vežbati besplatno.

Osim što mogu uživati na klizalištu, u holu skupštine grada najmlađi mogu praviti medenjake i ostale božićne kolače, poklone i da ispisuju želje Deda Mrazu.
U samom parku biće postavljene brojne svetlosne instalacije koje tematizuju božićne priče za decu, a na muzičkoj bini pevaće horovi i ostali umetnici.

Bečka praznična rasveta najlepša u Evropi

Uskoro će se u Beču postaviti božićna ulična rasveta i praznično osvetljenje, koji su poznati širom sveta.


Ono po čemu turisti najviše pamte božićno putovanje u Beč je praznično osvetljenje koje se ubraja u najlepše u Europi. Čak 98 odsto ispitanih turista, u istraživanju koje je sproveo MAKOM, ocenilo ga je odličnom ocenom.
„Beč je božićna prestonica Europe. Nijedna druga metropola tokom božićnih praznika ne svetli kao naš grad“, rekao je gradonačelnik Ludwig prošle godine na svečanom paljenju praznične rasvete u Beču.

VIDEO:

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava