Bečki zoološki vrt: 31. avgusta besplatan ulaz pod određenim uslovima

16.08.2018

Bečki zoološki vrt, Tiergarten Schönbrunn, nudi veliki broj atrakcija i stalno organizuje posebne programe. Ovog puta je u pitanju beplatan ulaz za sve one koji igraju igre na sreću austrijske loterije.

U blizini dvorca Schönbrunn nalazi se bečki zoološki vrt – Tiergarten Schönbrunn, najstariji zoološki vrt na svetu. Radi se o jednom od najboljih europskih zooloških vrtova, s više od 700 različitih životinjskih vrsta. 

31. avgusta 2018. godine je ponovo “Lotterien Tag” u Tiergarten Schönbrunn-u . U saradnji sa austrijskom loterijom i sa jednim od dokaza da ste učestvovali u jednoj od igrama na sreću dobijate besplatan ulaz u bečki zoološki vrt na ovaj dan.
Dakle, u petak 31. avgusta 2018., igrači na sreću austrijske loterije mogu besplatno posetiti Tiergarten Schönbrunn.

Svi posetioci koji dođu na jedan od tri ulaza na takozvani “Lotterien Tag” između 09.00 i 18.00 časova, na primer sa Lotto, Toto ili Bingo listićem ili sa nekim od greb-greb loza, dobiće besplatan ulaz u bečki zoološki vrt.

Posebna atrakcija za posetioce biće novootvoreni bazen za nilske konje koji posle renoviranja duplo veći nego dosadašnji.

Listić loterije kao dokaz ne mora biti iz trenutne aktuelne serije. Svakoj osobi je potreban sopstveni dokazo  učešću u igrama na sreću austrijske loterije.

Inače, cene ulaznica za bečki zoološki vrt su sledeće:
Odrasli (dnevna karta) 18,00 €
Deca i mladi od 6-18 god. (dnevna karta) 9,00 €
Osobe s invaliditetom iznad 50% (dnevna karta) 9,00 €
Deca do 6 god. (dnevna karta) Besplatno
Odrasli (godišnja karta) 49,00 €
Deca i mladi od 6-18 god. (godišnja karta) 25,00 €

 

Dobro je znati!

Prvi zoološki vrt na svetu je osnovan u Austriji u 15. veku, a i najstariji zoološki vrt koji i danas postoji je osnovan 1752. u Beču. Zoo vrt u parku palate Šenbrun osnovao je car Franjo Josif 1752. godine, muž Marije Terezije, a sagradio ga je francuski arhitekta Žan Nikolas Žado.
Prvobitno je to bila mala privatna kolekcija egzotičnih životinja, a danas je jedna od glavnih turističkih atrakcija grada Beča.

1828. godine  stigla je prva žirafa u Beč, kao diplomatski poklon od egipatskog kralja. Dolazak prve žirafe izazvalo je veliko oduševljene kod Bečlija,a trideset godina kasnije (1858), u bečkom zoološkom vrtu rođena je prva žirafa na tlu Evrope.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Bečki zoološki vrt: Kupite “kumstvo” kao božićni poklon 

Beli medvedi uživaju u bečkom zoološkom vrtu

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava