Beč: Veliki broj lokacija za sankanje i skijanje

21.02.2018

Najnoviji sneg je dobra vest za sve one koji vole zimske sportove, a među nijma je i sankanje. Mlađe ali i starije Bečlije mogu da uživaju do mile volje u sankanju na više lokacija u Beču. Pripremili smo listu. Uživajte!

Iako se Beč nalazi na nadmorskoj visini od 170 metara (Lobau) i ima najviše brdo Hermanskogel od 543 metara, i nema tipičan položaj za zimske sportove, on ipak nudi više od sankanja u parku.

Zima u Beču obećava sportske aktivnosti na svežem vazduhu, a sve veći snežni pokrivač u gradu takođe će omogućiti skijanje, snoubording, nordijsko hodanje, klizanje, sankanje i karling. Ukoliko i ne napada dovoljno snega, ni to nije problem jer u Beču ima i staza sa veštačkim snegom. Dakle, ne morate da putujete u daleke planine jer i u Beču se, na petnaestak brežuljaka i brdašaca,  možete uživati u sportovima na snegu.

U Beču postoji i staza za skijanje, to je Hohe-Wand-Wiese u 14.okrugu, koja je  više od 100 godina poznata  kao gradsko skijalište. Posetiocima su u ponudi ski lift, škola skijanja kao i iznajmljivanje i servis skija. Staza je dugačka 400 metara i široka 80 metara, pri odgovarajućim temperaturama se osnežava po celoj površini i raspolaže reflektorima. Postoji mogućnost  časova skijanja i snowboarda za početnike, poseban prostor za vožnju boba i snežne tube( Snowtubing), kao i servis za iznajmljivanje snowboarda. Na primer, jedan vikend-kurs za skijanje košta 60€. Više informacija možete pročitati na zvaničnom internet sajtu Grada Beča. 
Interesantno je da se ovaj predeo i leti koristi za razonodu i brojne aktivnosti u prirodi. Naime, Hohe-Wand-Wiese se pretvara u sankalište bez snega! Kako, saznajte u jednom od naših tekstova.

Dollwiese u Hietzingu (Ghelengasse 44) je mesto  gde se deca mogu besplatno sankati i skijati: magični tepih (vrsta transportne trake) dovozi posetioce do vrha uzvišenja, radnim danima od 12:00 sati, vikendom od 10:00 sati. Skijanje na plastičnim podovima u donjem delu piste izgleda da će potrajati duže jer prema najavi, malo je verovatno da će novi sneg biti dovoljan za puštanje u promet cele piste. U svakom slučaju uvek se možete informisati o stanju na stazi na broju telefona  +43 1 4000-51151 (pon-pet, od 7:30 do 15:30). Staza prestaje da radi sve dok ima dovoljno dnevne svetlosti.

 

Mogućnosti za klizanje u Beču su višestruke

Beč nudi veliki broj klizališta na otvorenom kao i u zatvorenom prostoru, a klizanje je jedna od najpopularnijih sportskih aktivnosti u gradu tokom zime, naročito među mlađom populacijom. Ponuda klizališta je raznovrsna i ima za svakog po nešto, od početnika do profesionalaca, a na mnogim mestima se mogu iznajmiti i klizaljke. Pored toga organizatori su se potrudili da ponude i dodatne sadržaje kao što su punč i kestenje. Kako biste izabrali klizalište po vašoj meri pogledajte  pregled najinteresantnijih klizališta u Beču.

 

Skijanje u Austriji je mnogo više od sporta!

Austrija je ne samo  jedna od najpoznatijih evropskih i svetskih destinacija za ljubitelje zimskog odmora i skijanja, već i vodeća zemlja na takmičenjima u zimskim sportovima. U Austriji je skijanje način života, tradicija i nacionalni sport. Međutim, poslednjih godina sve je manje dece, mladih i njihovih roditelja, koji su  zainteresovani za zimske sportove.  

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 
Provedite dan na snegu – skijališta u blizini Beča
„Ledeni san“ u Beču: Klizalište ispred Rathaus-a

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava