Najam motora u Beču: Letnja atrakcija i rashlađujuća vožnja

20.06.2018

Ukoliko Vam vožnja automobilom na letnjim temperaturama ne prija, ali i dalje želite brzo doći do vašeg odredišta u gradu, možete iznajmiti motor i skuter u Beču.

(c) Sco2t

Najam motora i skutera u Beču funkcioniše isto kao i kratkotrajni najam automobila u jednom pravcu – “Free-Floating”. To znači da se vozila unutar određenog okruženja mogu pozajmiti i vratiti na bilo koje odredište. Za najam motora, u zavisnosti od ponuđača, potrebna je vozačka dozvola i minimalna starosna granica  od 18 ili 19 godina.

U Beču postoje tri firme koje nude najam motora i to su SCO2T, mo2drive i goUrban. Prva firma koja je nastala u Beču je SCO2T i  nudi flotu od 50cc, 125cc i e-skutera. Ponuda firme mo2drive se sastoji od oko 100 motora marke Vespa. Najmlađa firma , goUrban, specijalizovana je isključivo za  e-mopede. U nastavku ćete pronaći uslove i cene najma motora uključujući i informacije o upotrebi:

Registracija na SCO2T-u je besplatna i on-lajn. Posle prijave jednostavno preuzmite aplikaciju na pametnom telefonu, i na mapi su prikazani svi mopedi uključujući i nivo goriva i tačnu poziciju gde se nalazi motor. Željeni moped se može dodatno 20 minuta besplatno koristiti. Kada stigne skuter, iznajmljivanje počinje i sedište se otvara. Dve kacige i ključevi su uključeni u ponudu. Vožnja košta € 0,19 / min ili € 29,90 na dnevnom nivou. Parking troškovi su 0.09 € / minut. B-dozvola je dovoljna, a popravku i dopunu rezervoara, uradiće servisni tim.

(c) mo2drive

Za ljubitelje Vespe, u Beču postoji firma mo2drive. Za registraciju je potrebna  jednokratna naknada od 19,00 €, u kojoj je uračunata i vožnja u trajanju od 15 minuta. Lokacija i pokretanje motora odvija se takođe  preko aplikacije. Po ceni od 0,19€ po minuti možete se voziti po gradu, a  troškovi parkiranja su 0,07 € / min. Kacige, pokrivači za kacige i  maramice za dezinfekciju ruku su uključeni u cenu najma. Iznajmljivanje na dnevnom, nedeljnom ili čak mesečnom nivou je moguće samo na zahtev putem e- mail pošte. Korisnici moraju posedovati B-dozvolu, a servisni tim vodi računa o dopuni goriva.

GoUrban je nova firma na tržištu u Beču i specijalizovana je za najam električnih skutera. Registracija je besplatna i tom prilikom dobijate vaučer dobrodošlice vredan 5,00 evra. Preko aplikacije odabirate  željeni moped koji su uglavnom locirani u unutrašnjem poslovnom delu grada do Gürtel-a, kao i oko dvorca Schönbrunn i Dunavskog ostrva. Dve kaciga i navigacioni sistem, uključeni su u ponudu. Dozvola B-kategorije je obavezna, a vožnja  e-skuterom košta 0,21 € / po minutu i parkiranje 0,12 € / minut.

(c) goUrban

Postoji dnevna granica za najam motora, što znači da nikada neäete platiti više od 20,00 €  na dan. Pored toga, više vozača mogu rezervisati posebne pakete za 100, 200 ili 500 minuta. Baterije za motore puni i menja GoUrban tim.

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Novčane kazne za bicikliste i do 5.900 evra 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava