Bečki maraton slavi 35 jubilej: Prijave su u toku!

11.03.2018

Bečki maraton je po broju učesnika skoro isti kao i maratoni u Njujorku i Londonu. Ovogodišnji će biti u znaku proslave 35 godina i prevazići će sve dosadašnje, i po broju učesnika, i pratećim sadržajima.

(c) Fb Vienna City Marathon

Prvi bečki maraton održan je 25. marta 1984. godine, i tada je na njemu trčalo 794 takmičara. Na jubilarnom 35. Vienna City Marathon-u 2018. godine, učestvovaće  više od 40.000 takmičara iz 125 zemalja sveta.

Ovogodišnji “Bečki maraton” održaće se 21. i 22. aprila 2018. pod motom ” 35 godina teatara emocija”. 

Ova tradicionalna manifestacija važna je za grad Beč kako sa sportskog aspekta tako i sa aspekta turizma i sveobuhvatne promocije grada Beča. U vreme održavanja maratona u Beču je skoro nemoguće naći praznu hotelsku sobu, zbog dolaska u grad kako martonaca, tako i publike koja dolazi da isprati ovaj događaj. Procenjuje se da će ove godine, povodom maratona,  biti zabeleženo oko 80.000 noćenja.

Jubilarni 35. Bečki maraton pratiće i brojne dodatne manifestacije: nova “Medal Plaza” za  jubilarne trkače, 30 Fan Hot-Spot tačaka, sedam velikih LED zidova, 12 voditelja, muzički program na skoro 13 kilometara trkačkih staza, program sa gastronomijom i veliki ugostiteljski prostor na Rathausplatz-u. Osim toga, veliko interesovanje se očekuje i za koncert kamernih ansambala Bečke filharmonije u Državnoj operi, “Garofalo Pasta Party” u gradskoj kući gde će se jesti bečki specijalitet  „Kaiserschmarrn“ i italijanska pasta. Na sajmu sporta i slobodnih aktivnosti  „Vienna Sports World“ pojaviće se više od 100 izlagača i prikazati najnovije trendove za aktivno bavljenje sportom.

Koliko je značajan Bečki maraton govori i podatak da je broj učesnika skoro isti kao i na maratonima Njujorku i Londonu. Pored glavne trke čija je staza ukupno 42,195 km, u Beču će se održati i polumaraton, štafetni maraton i 2 maratona za decu i mlade. Svi takmičari zajedno će,  u dva dana, pretrčati oko  750.000 kilometara.

Prijava za sve vrste maratona i trka traje do 8. aprila i to možete učiniti on lajn. Cilj za sve trke je  na Ringstraße ispred Burgtheater-a!
Više o programu i najvažnijim informacijama pronađite na zvaničnom internet sajtu Vienna City Marathon.
Zbog održavanja maratona u Beču će doći do većih izmena u saobraćaju i javnom prevozu o kojima ćemo vas obavestiti par dana  pred početak maratona. 

Pogledajte reportažu Vienna City Marothon-u u emisiji Dijaspora Uživo. (Okto Tv / PinkPlus TV)

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava