Nova atrakcija u Beču: Šenbrun u znaku virtuelne stvarnosti

29.08.2022

Šenbrun VR je nova bečka atrakcija i nudi jedinstveno virtuelno iskustvo za posetioce iz čitavog sveta na lokaciji u Beču. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji ko želi može izbliza da doživi svet Habzburške monarhije.

Foto: Facebook Schloss Schönbrunn VR

Dvorac Šenbrun se ubraja u najpopularnije znamenitosti austrijske prestonice. Pored doživljaja originalnih lokacija, digitalno-kulturni program dvorca je proširen tako da je istorija Šenbruna oživela pomoću virtuelne stvarnosti.

Produkcijska kuća Filmfinity kao organizator i tvorac digitalnog programa „Šenbrun VR“ nudi jedinstveno virtuelno iskustvo za posetioce iz čitavog sveta na lokaciji u Beču. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji i bliskoj saradnji sa naučnim odeljenjem Šenbrun grupe ko želi može izbliza da doživi svet Habzburške monarhije.

Upoznajte Mariju Tereziju, caricu Elizabetu i cara Franca Jozefa u stvarnom životu u 3D i 4K kvalitetu slike visoke rezolucije. U filmu koji traje 24 minuta predstavljen je period u trajanju od 223 godine od vladavine cara Leopolda do smrti cara Franca Jozefa.

Foto © Filmfinity GmbH

Uronite u zadivljujuću istoriju palate Šenbrun jer vam virtuelna stvarnost sve ovo čini mogućim! Vratite se u vreme Austrijskog carstva i izbliza doživite istorijske trenutke i prizore bogate događajima iz 18. veka. Budite deo trenutka kada je planiran izgled  današnje palate Schönbrunn, poslušajte prve kompozicije Wolfganga Amadeusa Mozarta i večerajte zajedno s caricom Elizabetom i carem Francom Josifom.

Na raspolaganju su 102 mesta uključujući mesta za osobe sa invaliditetom, a film je dostupan na 19 jezika (nemački, engleski, francuski, španski, italijanski, kineski, japanski, korejski, hebrejski, ruski, arapski, poljski, srpski, portugalski, mađarski, turski, češki, bugarski i rumunski).

Više informacija možete pročitati na zvaničnoj internet stranici Šenbrun VR

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava